Tuesday, August 17, 2010

Bertambah-tambah Kecoq Ayaq Liuq Wehhh

Sambal tumis udang + petai

Kari udang masak keling

Asam pedas pekat-likat
Paling utama yang di-idam-idamkan adalah :

PEKASAMMMM!
 Gambar harini dan semalam adalah ihsan Google

Adoiyai, semalam post pasal kuih-muih, harini lauk pulak. Lagi terliur tengok lauk, tambah-tambah pekasam. Uii, goreng makan dengan nasi kosong pun boleh tambah sampai 3 kali beb. Umi, sediakan pekasam, balik nanti nak ratah! ;D

7 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

smua resepi masyuk neyh..
alololo..
bulp!

daLYaLaMHa said...

memang kecuqqq air liuq.especeli pekasammm.nyummehh!

hazman aka species1980 said...

whoaaa.... banyaknya udang..... tak tahan...

kisahsensasi said...

sememangnya pekasam itu pembuka selera untuk makan dengan berselera....huhuhu

izhar said...

pekasammmmm aduyai sodapnye..1st time makan pekasam kat umah wan..tambah nasi 4kali!!

chacha said...

umak aihhh~~
*drooling*
lap2 sket ayaq lioq yg meleleh nih.

nih yg bwat xsaba nak balek umah nih.
huwaaa~~

Hazirah Barakbah said...

a d r e y n i e e l i s y a : sungguh yummyy kan? :)

daLYaLaMHa : org kedah mst nmpk pekasam ja laa. ada tu pun cukup!

hazman aka species1980 : baru gambar. kalau depan2 aish, dugaan dugaannn

kisahsensasi : johor takde pekasam!!

izhar : tersangat lah sodappp

chacha ; sama lah kita. dok johor asyek mkn otak2 jee