Friday, June 4, 2010

Urat Dawai Tulang Besi

Salam. Hi!

Masa berlalu dengan pantasnya. Sedar-sedar sekarang dah nak masuk minggu ke-7 praktikal. Tak lama lagi akan habis, 3 minggu sahaja lagi. Apa yang dah dapat sepanjang 6minggu ni? Macam-macam dapat!

Semua kawasan hospital dah masuk. Kalau jadi orang awam, kan ada kawasan-kawasan tak buleh masuk, kena tahan dengan guard lagi. As for me practical at hospital is the best experience lah kan. Bukan setakat tengok barang-barang berharga jutaan ringgit, dapat jugak tengok pesakit-pesakit. Kalau masuk ICU, dengar ayat Quran berkumandang tiap masa, belum cerita patients punya condition lagi. Ada yang kepala berjahit. Panjang okeh bekas jahitan tu! Meremang bulu romaaa aku tengok. SERIYAUUU! Terasa macam kepala sendiri yang macam tu. Ouch!

Tak sangka aku pilih bidang kejuruteraan. Tak terlintas langsung pun dulu bakal ambil bidang ini. Bidang yang perlukan kekuatan. Tak boleh geli pada kotoran, kena tangkas bergerak, kena lebih peka.

One of my BFF penah comment at my picture, dia komen cakap baju keja aku tak GLAM! Its okay babe. Aku tak payah pakai baju cantik-cantik, baju cantik-cantik simpan buat pakai masa dating je. Tak payah nak mekap tebal-tebal, dah boleh save duit disini. Haha dan banyakkkkk lagi. I love it so mucho!
Alahhh nak tunjuk kata jari kotor tak nampak lah pulak takpelahhh janji tunjuk jari kami sempurna ada 10 jari setiap seorang teeheee :D
Welll this is not an apron untuk masak-masak lap-lap tangan basah. Ini adalah lead, to prevent the radiation from hitting at the sensitive area. Which you know where lah kan. Kalau tak kaver, habes lah sistem persenyawaan aku terbantut. Senang cerita telur kecut! Ohmaigod okay ni ayat kampung okay kau orang paham-paham ajelah takkan aku nak letak ayat-ayat sains pulak? Haha.

P/S : Nak g tgk wayang tapi takde orang nak teman. Tengok wayang dalam mimpi dah laaaa *sigh*

18 comments:

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

amboi2.. laju je dia letak kt blog ea. hg ni mcm nk lumba lak ngn ak. ak bru nk letak hg dh letak dulu. hehe...xpe la, kasi can kt hg.

Hazirah al-Barakbah said...

fiq ;

ehh ehh takdak masa lah aih aku nk lumba2. hehe. buat lah versi ang plak. tak salah pun :)

Kazaztan Team said...

uuuu..seronokye kerja die.. suka kerja mcm tu...brutal...tahniah...mmbanggakan kaum wanita..saya kagum

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

heee.. baca yg hg je la. mls lak nk wat.

Hazirah al-Barakbah said...

Kazaztan Team ;

hehe thanxxx! :D

TeRRoRRiZZ said...

serius skali engok cam apron tapi hebat la.....
mampu melindungi dari radiasi

Anonymous said...

kojo tak glam camni. balik umah laki tak kenai nanti

Anonymous said...

kojo tak glam camni. balik umah laki tak kenai nanti

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.jum tgk wyg dgn i!
.u ktne? ;p

Hazirah al-Barakbah said...

TeRRoRRiZZ ;

berat okeh mendalah lead tu!

Hazirah al-Barakbah said...

Anonymous ;

laki akan kenal bini camne so tak kesah keja tak glam pun. glam2 nnt ade org kaco umah tangga plak. lagi susah :)

Hazirah al-Barakbah said...

intanurulfateha (◡‿◡✿) ;

yangg, i ade kat kedah ni. meh2 sini teman i haha :)

Roronoa Zoro said...

hak3.. anynomous tue usik ko jer tue kot.. :D

anyway, jurutera apa kerja dalam hospital? aku masih pelik lah.. hmm..

oh pesanan.. sila jaga lead tue elok2.. kalo hilang susah masa depan.. hik3.. =P

Hazirah al-Barakbah said...

Roronoa Zoro ;

biomedical engineer. jaga alat2 medical. tu lah keja aku. :)

sangat susah! kalo tak pakai tu aku akan lari dok jauh jauhhhhhh HAHA :D

mohdhairihassan said...

awak amek kejuruteraan ape?
mekanikal ek... ^_^

p/s:xde prg nak temankan tgk wayang?
saye boleh tolong..hehehe~ :P

[z@ck] said...

keja cikgu tiap2 hari kena pakai cantik2..baru anak murid semangat nak blajaq!

hahaha

Hazirah al-Barakbah said...

mohdhairihassan ;

kejuruteraan bio-perubatan. meki pun ade kena blajau jugak poninn aihhh...

jom! ajak cin intan same2

Hazirah al-Barakbah said...

zack ;

seb baik aku bukan cikgu :)