Monday, April 26, 2010

Kami dating 3 bulan sekali jer

Kami tak macam pasangan2 lain, yang boleh jumpa tiap minggu, keluar makan2, tengok wayang, main bowling, teman shopping & macam2 lagi lah yang pasangan2 kekasih selalu buat. Kami berjauhan, kalau masa kuliah, aku di Johor, dia di Shah Alam, bila cuti semester pulak, aku balik Aloq Setaq, dia tetaplah di Shah Alam bekerja. Sekarang pulak, sudah tukar bekerja di Kuantan. Semestinya lah kan makin makin jauh! Lepas ni entah bila pulak akan dapat jumpa.

So, last wikend, dia datang Aloq Setaq. Plan asal, dia akan tidur dekat hotel. Lepas bagi tahu Umi yang Izhar nak datang, Umi pun cakap suruh tidur di rumah je. Makanya, tidurlah dia di Villa2000. Hipp hippp gumbira lah rasa hati! Umi dah terima dia!

Pada hari yang dia sampai, aku ada buat lauk daging masak sambal asam, ehemmm, dia makan tambah nasi 2 kali beb! tergamam jap, sedap ke aku masak? masakan simple jer, masakan kampung, tak reti aku nak hias2, buat pencuci mulut bagai. so makan jela ape yang ada kan. makan siap peluh3 lagi, paham2 lah kedah kan panas lebih daripada biasa. Umi bagi lah sayur kat dia, mamat ni tak makan sayur, sebab fobia termakan ulat daun berkali3 masa sekolah asrama dulu. Umi tahu kenapa, terus umi gelakkan dia. :D

The next day, kami pergi Penang. bawa dia jalan2 ke penang sebab tak penah pergi lagi. Teruja yang amat lah si pakcik jidin nih bila dpt tahu plan aku nak bawa jalan2 ke penang.
1st tempat, aku bawak die ke Queensbay Mall. kat sana kami tgk wayang. ini acara wajib kalau keluar dating lah. When In Rome menjadi pilihan, cerita yang sangat best, kelakar, & mestilah romantik3 jugak. Lepas dari tgk wayang, kami menuju ke Bukit Bendera, malangnya tengah renovation lah pulak! pastu hujan, aisey kacau plan! so pergi lah lepak tepi Padang Kota Lama, duduk dalam kereta jela jawabnya dah hujan agak lebat.
Ni ape kes ntah ada lah kot dia kutuk aku sebagai balasan kenalah cubitan. bukan cubitan manja, ni mmg betul2 cubitan geram sakit hati segala2nya lah. hambek kau! jahat sangat sapa sohh?

dah tahu nak datang jumpa bakal mak mertua n bapak mertua, ehhh? heh terlebih sudah! kuku sampai tak sempat nak potong! haish lah busy nau pakcik kordin nih! tu pasal sampai kena kepit kuku dalam kereta & dekat Penang! jauh sungguh nk kepit kuku pun. dah tu, org nk snap boleh kau buat dekkkk je eh? sakit aih hati den!
Dah sudah kepit kuku, kami menuju ke Batu Feringghi lah pulak, saje nak duduk lepak2, tapi aku stop sampai kat Pantai Shamrock jer, malas nak drive pusing2 tinggi2 lagi ke atas, lepak2 sampai pukul 6, pastu gerak lah ke Padang Kota Lama semula, sebab mahu makan kerang bakar, sotong kangkong. mmg feveret lah kalau pergi Penang, mmg wajib makan kat tempat tu.
selesai makan, selesai segalanya, kami gerak lah pulang, pergi ikut Jambatan Pulau Pinang, balik ikut Feri lah sebab dah dekat dengan Padang Kota. Again, dia teruja yang amat lah! btol2 jakun bila dapat naik feri. hahaha.
"macam titanic lah syg, i jump u jump k?"
"u jump i stay. saya tak mau lah mati lagi, banyak lagi menda nk kena setel"
haha boleh jawapan aku camtu? yaa lah betol lah kan? aku masih muda, buatpe nk pilih jalan yang tak betol? haha :)

Ahad pagi hantar dia ke airport, sedihnya pikir bila pulak dapat jumpa. sobsob "_" ada jodoh panjang umur murah rezeki insyaallah kita jumpa lah lagi kan sayang.

alamakkkkk entry sgt panjang. hehe ♥ ♥ ♥ ciau!

25 comments:

Nabiel said...

cian..skali skale jmpe ek?
tp xpe..cmtuh snok..
rndu jek slalu~hehehe

edda(",) said...

hensemnyeeee. hehe

Rara said...

lagi best camni kan, tak selalu jumpa. tak boring :) rara pun sama camni la, sekali sekala je jumpa hehe. bila jumpa tu saat paling best laaa =))

mcjust.lol said...

takpe... makin lama tak jumpa makin menebal rindu.... ;)

Kie-yu said...

alololo~ sweetnyer!

Hazirah al-Barakbah said...

Nabiel ;

rindu sampai nanges2 beb! hehe

Hazirah al-Barakbah said...

edda(",) ;

T_T

Hazirah al-Barakbah said...

mcjust.lol ;

tu laa kan, bila dah jumpa, terus rasa macam baru 1st tym jumpa. bahagia! :)

Dewi Batrishya said...

Ohoi Jelesnye tengok gamba Perfect Couple neh.. huhu..
All tha best in ur Relationship! ^^

Hazirah al-Barakbah said...

Rara ;

bila jumpa hati terus berbunga keriangan macam baru nk start bercinta :)

Hazirah al-Barakbah said...

Kie-yu ;

hehe tengs :)

Hazirah al-Barakbah said...

Dewi Batrishya ;

thanx yangg. :)

kenwooi said...

absence make the heart fonder right.. you two look very sweet =)

syahirul said...

sweetttnya...

saya dating setahun sekali :)
time raya :)

Hazirah al-Barakbah said...

kenwooi ;

thanx bro :D

sarah-al-idrus said...

weeee.bestnyee! sweet 40 kali.hehe

Iz said...

apsal tak pegi makan jagung kat Batu Feringghi??? rugi siot lu orang hahaha

Hazirah al-Barakbah said...

syahirul ;

dok negara laen2 ke apeni 1tahun sekali baru nk jumpaa? haha boleh tahan noo?

Hazirah al-Barakbah said...

sarah-al-idrus ;

40 kali? woww! haha

Hazirah al-Barakbah said...

iz ;

aloh, bt feringghi tinggi, malas nak pusing2 jalan tu haa. hehe

rohanimohamednoor said...

tiga ja port ang kat penang..
qb, pdg kota ngn batu feringgi
kalau cmpoq dlm feri jd la 4..

tp okek la sbb 1st tym bwk izhar..

t nk bwk aku sila usya port len sama naa..keh keh keh


p/s..zi..bila nk tunang weh..mcm okek dah ja

Hazirah al-Barakbah said...

roni ;

aku dh pusing kat georgetown, tp ang paham2 lah gt tu mcm mana, aku pusing2 dok sampai tmpt tu gk, dok nk p penang road ka apantah yg ada juai jeruk2 buah berangan tu haa.

haha, 1st timer bwk p tmpt sikit2 dulu, satg penin tak igt p mana.

ang nk p mana? bukit bendera katop!! lama dh tak p situ. paihtu nk p toy museum, taktau belah mana. haihhh. silap tak usha map dulu b4 p. hehe

p/s ; tunang? selepas selesai degree lah. tunang takleh kecoh2, aku nk diam2 ja, boleh? haha

rohanimohamednoor said...

windu cendoi penang road..ang layan x?park kat komtar jln buleh la..klu nk msok lorong2 tu xfandai la..tp xpa..fariza my savior kan ada..kehkehkeh

Hazirah al-Barakbah said...

roni ;

hat jln2 kecik tu kan? aku nk p penang road lah, tu yg pusing 40kali tu haaaa. saket hati den

afiq said...

banyak dugaan long distnce reltnship nih kan? huhu