Saturday, March 13, 2010

Awek Hot Body Mantap ; Tag from Sarah al-Idrus

1. Adakah anda rasa HOT???
taklah se-HOT Mariah Carey ke, Hannah Tan ke kan. aku Hot dalam cara aku tersendiri. tak perlu kot nk menonggek sebegini utk tampil HOT :) tapi Hannah Tan body sangat lah menarik okay!

2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!
aku suka simple2. tak suka serabot letak banyak3 folder dekat desktop. my computer pun cinonet jer kat bawah si taskbar tu haa. aman damai okay tgk desktop kemas2.

3. Cerita pasal gambar?
diambil masa bulan january yang lepas, masa pocik dindang ni datang buat surprise bday party aku tu la. dia lah suka sangat gambar ni, bila die dh suka, aku pun turut jadi suka :)

4 - bila kali terakhir anda makan pizza?
bila aa, laswik! domino's pizza share 7orang sorang bayar rm11 haha okay siap ingat harga lagi. domino's sangat sedap compared to pizza hut. maybe sebab dah selalu sangat kot makan pizza hut. tgk pun mcm lalu tak lalu saja, kiranya selisih bahu jer la kan :)


5 - lagu terakhir anda dengar? 

alamak lagu ni payah sikit sebab jarang3 sangat dengar mp3 or radio. hm, lagu Celion Dion - Because You Loved Me. lagu paling touching okay! dengar lagu tu layan btol3 bayangkan siapa yg sepatutnya anda sampaikan lagu tu. (click play to hear)

Because You Loved Me – Celine Dion Music Code


6- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
chi-ah ; dulu masa kecik2 tak reti nk sebut nama sendiri kan, pelat2 lekat chi-ah, ada lah sedara belah waled called me like dat sampai lah sekarang.

kakak ; kat rumah, jiran2 smua panggil kakak.
hazy, zizi, zi ; ni kawan2 sekolah panggil. dari hazy jd zizi, lama2 tinggal zi jer. btol lah teacher cakap dulu, bila dh makin besar, nama msti kwn2 pangil makin singkat.
pah, kakpah, cik pah ; ni bebudak plkn, UTM panggil. soh panggil hazy tanak, katanya belagak mai dr aloq staq trus tukar nama ke hazy, konon nk glamer. hapa daaa nama tu dari skolah rendah okay!
yong ; ni panggilan khas utk beberapa org jer, sbb ade  mcm sedara lah padahal kawan. ade dedeq, sulung, tengah, abemut. last2 mmg melekat yong tu haa.
pocik dindang panggil aku, _ _ _ tekalah kalau nak :) 

7 - tag lagi 8 org

      1. Rohani Lalink
      2. Ikin
      3. Kak Zyla 
      4. Wawan
      5. Iz Yahya
      6. Saadah
      7. Chaoi 
      8. Syerah Al-Yahya 

8. siapakah org no.1 kepada anda?
rohani adalah my BFF. kenal dia since form2, tapi tak berapa nk rapat lg sbb aku budak primary lain, masuk secondary convent so macam tersisih sikit ah kan. then form4 masuk kelas A, 7org budak jahat gelaran kami haha sebab paling jahat, paling nakal kot dlm kelas A tu. paling kuat kena buli adalah rohani. digelar sbg tok kura & masjid sbb pakai tudung tajam ala2 kubah masjid. hehh :)


9. katakan sesuatu mengenai org no.5

iz yahya, angah kpd pocik dindang. slim u! slim dari aku okay! tgk lah blog die, byk cite2 kelakar psl life die, anak2 sedara die, tempat2 makan yang cambest n cantek. ok sila g usha sekarang! *pomote baek punya*

10. no.3 ada hubungan dengan siapa?
Kak zyla ada hubungan terlarang dgn Safura. haha tettt!

11. bagaimana pula dengan no.4
mula2 aritu masa pisau cukur movie tu dia suka si Faqir tu yg super dupper comel sweet tu kan, pastu sekarang gile bayang ngan Fahrin Ahmad. tapi sebenarnya hati die tetap kat en.Amin kan kak wawan kan? :)

12. pesanan kepada orang no.6
saadah nnt ade masa kita ketemu deh? aku admire sey kat ko sebab ko sangat lah menawan kalbu aku!!

13. kata2 cinta untuk orang no.2
ikin lebih bijak bermadah kata, aku hanya perempuan sempoi mana reti nk buat ayat3 jiwang hehh. Ikin, bak mai 2 3 ayat2 jiwang kat aku :)


14. adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
ada. dua2 jenis diam jer. tak banyak cakap. lebih banyak mendengar :)


15. berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda
sarah al-idrus, budak upm, suka pakai shawl yg santek2, suka mekap2, kalau shopping boleh tahan masyuk ah jugak kan. aku lagi suka post2 dia before this, before datangnya kontroversi yang aku tak pasti apa, dia ada inform sapa2 nk tahu leh ym dia, tapi aku malas nk sebok3 hal orang hehe. dia penah bilang yang dia single, padan lah single rupa2nye kekasih hati duduk jauh n jarang3 sgt dpt jumpe. ehhh dah lebih 5! ok last, i love her writing n pemikiran die mcm lagi matang dari aku. malu! sbb die lg muda maa ;)

16. persamaan antara KAMBING dan LEMBU?

ape motip???? kambing & lembu adalah herbivor, beranak, mengeluarkan susu utk diminum bukan sahaja utk anak2 mereka tetapi jugak utk manusia, daging kambing & lembu halal dimakan, boleh buat steak, kari, sate. hehh apekah wehh soalan gini!!!


17. perasaan anda wat tag ni?
semangat teruja ok tipu penat okay! copy paste padam tulis balik ejas mana yang patut smua tu. tapi ok lah ter-update jugak lah blog aku nih. nk harap idea jengah ntah bile la nk sampai knockknock my brain ngengg :)


sila buat kalau kepada sape yg aku tak tag. tag atas tu sbg syarat jer pun hehe.

ok bai sayangggggg semua...... :)

9 comments:

Chaoi said...

hehe...ak memang pendiam pun....

saadah saadun said...

waaa..
apakah ini?
bila nampak nama aku, aku trus miang..
eh..eh..wait, mmg ko maksudkan aku kn?
saadah saadun kn?
bukan saadah halim ke?
saadah zakaria ke kan
ekekekeke..
p/s: saja nk tnya pat bls juta kali..ahahaha

zyLa said...

adoii jgn gtaw sapa2 akk de hub tlarang ngn pura..kantoi la cmni.nge3

syahirah alyahya said...

ya byk mendengar lebih baek drp byk bercakap. eh? yaka? haha aku dah wat tag ni ;)

Hazirah al-Barakbah said...

chaoi ;

haha sangat3 diam :)

Hazirah al-Barakbah said...

saadah ;

hey saadah saadun lah okay.
ololooo so pasni aku nk kena letak nama kau byk2 lah eh?
bg kau lg miang keladi :)

Hazirah al-Barakbah said...

zyla ;

hahahaha ok syhhh! :X

Hazirah al-Barakbah said...

syerah ;

betol3.. :)

Iz said...

oh my god, i kena tag? hahaha.. ok tunggu doploh tahun lagi ye, masa tu mungkin dah update blog, hahaha