Tuesday, February 9, 2010

Macam Dah Wajib Sangat Dah Ni

salam rakan2 bloggers. ape kabar?
tak sabar nk cuti raya cina. dh macam aku pulak yg sambut raya nih. sambut sikit3 ah sbb jiran sebelah rumah bangsa cina, so ade ah jugak tarian naga datang ke kawasan umah tu. dulu masa kecik takot sangat dgn naga, dh la gendang kuat giler kan, memang menakutkan lah. heart beat mau jadik 120beats/min tuh dah termaktub dlm tachycardia dh tuh. ohh okay jgn ckp budak medic jer blaja mendalah jantung2, budak engine pun blaja jugak tau. so jgn ah banding2 kan yg medic tu lg susah dr course laen, sbb smuanya ada susah n senangnye
aku dh larik topik!!!! back to the purpose of this post. okeh3. :)

aku punya laptop dah rabakkk!!
 
nmpk tak apa yg terjadik?
  
ni haa.tak nmpk?hish..
  
kasik zooooommmm sket. dah nmpk? wohohooo...dh terkopak terabak tercabotttt lahh.
adakah ini tandanya aku harus menamatkan nyawanya?
mencarik peganti yg baru utk mendampingi diriku?
adakah ini sudah dikira Wajib? ataupun sunat jer sbb system lappy aku masih lg mantop?
sayang seribu kali sayang lah sama lappy nih. masuk tahun nih dah 4tahun tu aku pakai.
walau dia besaq  gedabak, walau baterinya aku dh buang dlm tong sampah, tapi masih mampu berbakti.
huuuuu sedihhh. tapi mcm nk jer yg baru. huuuu..
masok dlm kategori apakah?
Wajib?? Sunat??

18 comments:

jan said...

bli bru je.hihihihi

GhOsToNe said...

simpan je laek!

ChePah said...

jan ; haha hati meronta2 nk yg baru tp jauh disudut hati sgt lah syg pd yg ni.hehe terjiwang :)

ghostone ; simpan? ko tanak ke? buat sistem barter nak? haha

atikah said...

boh selotep weh.... lg trok nmpk ms aku p ari 2 xla smpai cm2 skali trbukak... hahaha...

legend la lptop 2... mn nk cari dh lptop cm2....hahaha

Hazirah al-Barakbah said...

tikah ; dh reput weh. aku lupa bg dia mkn kalsium kot.sian gila dol....legend sungguh! besaq gedabak!!!

miss lolly a.k.a luvfareda said...

x wajib x sunat tapi sunat. tak makruh gak.

ekekek :D

rohanimohamednoor said...

laptop model ang tuh sparepart pon dah xda..leh la klu nk jdkan dia sparepart tuk lappy baru pulak..hehehe
harap2 lappy baru xda la rabak..hehehe

aku cadangkan beli ja g 1 siap2..
pi mai2 nk kna bli gak..drp bli pakai 1 sem bek bli laa.leh pkai bpa sem g ang kat sekudai???

Hazirah al-Barakbah said...

lolly ; haha dlm dilema :)

roni ; hang nk tau samting dak? ayat ang mcm kaplamyanga lah hahaha. mau kena baca byk kali baru paham apa yg ang nk maksudkan. ceit podacikkk! haa laa nk mntak yg baru lah kat umi..angkat yg hebatt punya! :)

rohanimohamednoor said...

amboi2 dia...weh..nk hat santek ka nk hat sanggeh??

Chaoi said...

boleh letak dalam koleksi barangan antik dah

Hazirah al-Barakbah said...

roni ; nk hat santek n sanggeh. molehh??

chaoi ; tu la pasal..tp lappy ni mmg yg terbaek ahh bg aku. hahaha

nabil said...

xwajib lagi kot...
bertahan jab setahun...
bila kerja baru agnkat baru...
hehehe

syahirah alyahya said...

yg aku punya cam ang nya gak dah arwah dah. haha. sparepart pun mmg xdak dah.
sgt wajib membeli baru :)

Hazirah al-Barakbah said...

nabil ; haduh sedih sey nengok harta jd gini :)

syerah ; haha sungguh? tu yg ang dpt baru tu ehh

Irine Nadia MaRceLLo said...

beli baru je..heheh..x pon kasi repair..hehehehe.

Ah Fatt said...

beli ler baru
murah dah laptop skang neh

saadah saadun said...

bli la..
agagaga..
bli yg kaler2 baru bergaya..
sbb aku kempunan nk yg kaler2..
jd bila ko bli kempunan aku dah terubat

Hazirah al-Barakbah said...

irene ; takut nk suarakan keinginan.haha

ah fatt ; murah dh ehh?huhu

saadah ; ko suka kaler ape? haha boleh plak gitu ehh