Tuesday, February 2, 2010

Ayuh Join Friendship Contest



syarat2 yang kne dipatuhi..
+gambar mestilah gambar korang dgn mmber2 korang.xkesah la brpe org pun tp jgn r smpai 1clas plak.hehe (nnti dh mcm classmate contest plak)+ 
+paling penting msti original ok,jgn copy kt tenet plak.klu nk edit2 pun suke ati la tp msti menampakkn "FRIENDSHIP" tu.+ 
+hah!!! lg 1 plz la letak banner kt atas ni ye kt blog korang,bleh mempopularkan cik mar&kwn2 !!!hahaha (sengal je bunyi) xtually tuk meramaikn blogger tuk join,senang ckit nmpk.+ 
+pastu klu nk follow blog cik mar ni, follow la.tiada paksaan ok. tuk memudahkan korang tau keputusan & persaingannye nnti better r follow,senang nk tau any progress about this contest.+ 
+jz 1 picture je kay,kang terlalu rambang mata cik mar tuk memilih...hehehe+
hadiah plak nnti cik mar pikir2kan ye...tp xde r smpai hadiah sebiji kete@sebuah rumah....hehe hadiah yg nmpk kiut la wokey??
Tarikh Tutup : 12 FEBRUARI 2010
.....................................................................................................................


ini adalah sahabat sejati dari skolah hinggalah skrg.
gambar nih masa kami g langkawi las november. sgt lah menghiburkan hatiku.
kami adalah sgt gedik bila bersama. tapi aku bila sorg2 tak reti lah nk gedik3. haha biarlah gedik beramai2 dari gedik sorg2 org kutuk pompuan ni meroyan kaa? tak tau malu kaa? haaa tak kaa naya hidup.
apa yg best bout all of them?
ok starting from left side which is-
+Suhaila [ella]. dia nih kitorg gelarkan sbg gajah. sbb badan dia a bit chubby masa skolah dulu. suka berangan nk dptkan lelaki2 idaman beliau. sungguh keras hati. antara smua diatas, dialah yg plg byk kitorg kutuk. tapi maintan bergaya ohh. ella the gajah haha :)
+Intan [tan]. she is the shortest among all of us. n kalo boleh seboleh3nya nk carik heels yg tersngt tgi so that she will be the same height with others. hehe sian tantan. we all gelarkan dia as a cicak. sbbnya mata dia macam mata cicak n tgn dia tiada bulu. cicak kan takde bulu. haaa kulit tantan mcm kulit cicak lah. pssst bulu kurang mak mertua tak brapa nk syg. yakah? hehe :)
+Sharina [shena]. buffalo gelarannya. haha. sbb dia ala2 chubby gk. buffalo kan chubby nomey3 gitu. minah nih plg hebat lah. bwk lah p mana pun rasanya dia mampu nk hidup. kalo dia gelak, haihh mau terjatuh cicak3 terkejot dgr. bkn stakat gelak kua, skali dgn tgn2 merewang. tampo sana sini. kalo nk cerita lwk sila jgn duduk sebelah shena. mau lebam tgn peha smua :)
+Hazirah [hazy]. ini aku lah. gelaran diberi adalah bangau. kenapa? sbb aku renjong, pnjang serupa bangau lah. haha. mls nk cite pjg2 psal aku. ayuh minah seterusnya adalah-
+Farah [fara]. garuda adalah gelarannya. sbbnya hidung dia mcm burung garuda punya paruh. amek hanger sangkut kat hidung dia pun boleh tahan lama. haha. fara kalo boleh nk mekap, mmg nk btoi3 mcm opera cino. setebal2nya nk mekap. kulit dr gelap dr aku tup3 pas mekap bagai cerah bebenor. fara, sungguh tak natural lah. lek3 sudah okay. dia nih antara mulut terjahat lah. suka ngutuk org. gaya kalau boleh nk serupa mak datin. mmg ada potensi nk jd bini kedua datuk2 kaya nih. haha.
+Fariza. si katak putih. kulit mcm tadak darah lsg. putih nak. pastu mata serupa mata katak. mulut terpaling jahat! ngutuk sahabat snirik kaw3 punya dasyat. tapi kami bila dh kena kutuk pun lawan blk kutuk masing2. siap gadoh lg sape yg plg jahat antara 7org nih. haha.
+Rohani [roni]. dulu dia sgt pendiam. sgt pasif. sgt gelabah toksah ckp ah. tok kura gelaran diberi. jln slow3 terkedek3 pastu bwk beg skolah yg sgt besar umpama menampung cengkerang. sian tok kura. seb baek masih lagi bertenaga hingga sekarang. dulu jugak dia adalah org yg slalu dibuli, dikutuk3. tapi skrg hamboi3 makin hebat mngutuk org. mana blajaq mek? haha. ini blognya. g lah jenguk2. anak mami ohh comell :)

tak kesah la mcm mana rupa kau, macam mana gelaran kau, sekuat mana kutukan yg diterima, sesakit mana hati tu, semarah mana kau rasa, kalau dh nama kawan tuh, tetap lah kawan sampai bila2. itu baru btol2 persahabatan abadi. bkn sng nk dpt org yg kita syg kan, so bila dh dpt, jaga lah ia sebaik mungkin :)

6 comments:

Melz said...

semoga berjaya yep ;) hehe

ChePah said...

melz : thnx. join jugak kan? hehe smoga berjaya jugak.. :)

ery said...

goodluck

ChePah said...

ery : thnx! :)

Abdullah Ghani said...

uih...rajin dok adjust blog nampak..

ChePah said...

pak ghani : meramaikan majlis. tak salah kan :)