Monday, January 18, 2010

Keperluan ke Keinginan?


assalamu'alaikum n hai readers. lama tak update. kawan pun tanye busy sangat ke sampai berhabuk bersawang blog nih. takde ah byk keja sgt, juz sket2 + melayan grey's anatomy sampai terlupa ada blog snirik.
skrg ngah tgk grey's anatomy season 5. ok lah cite nih. tapi dh makin lama makin slow lah cite die. n btol lah tgk cite ni byk membantu aku tahu mendalah ape yg ade kat spital memandangkan aku akan bekerja dgn alat2 tu smua satu hari nnt insyaallah :)
....................
keinginan tu kalo takde takleh ker? bila ada keinginan, mnjadikan mcm2 nk beli. tapi bila fikir benda tu hanyalah keinginan dan bukannya keperluan, maka terus tak jadi nk beli.
macam biasalah kan perempuan, 9 nafsu kot. mcm2 nak. itu nk ini nak.
aku nak jugak. cewah konon nih wishlist aku for 2010 lah kan. org laen awal2 tahun buat list. aku dekat2 nak bday baru buat. motip? hehe paham2 lah weh.

; keinginan nombor satu ;
<3 gladiator heels <3

yer aku tahu lah aku dh tgi. but aku pun nk melawa jugak. haha but then bila masa aku nk pakai gini? raya? kat kedah? itu sudah pasti. tapi kalo kat utm pakai gini? alamatnya tergolek3 lah aku. hoit budak engine mana ade pakai heels g klas dow! laen lah kalau budak hr ke, pendidikan ke. mmg dpt bezakan lah budak engine n cos2 laen. budak engine sgt sempoi kot tak yah susah2 nk mekap bagai. tshirt+jeans+selipar cabok. siap sedia ke kelas.




; keinginan nombor dua ;
<3 dress <3
ehh i'm going to be 23yo ok. gadis weh gadis! haruslah bertukar ke arah feminin sket. haha poyo lah kau pah. ye lah weh dress skrg santek2 lah. geram nau nengok. rasa mcm nk beli jer smua n kumpul3 tapi taktau jugak ble akan dipakai. perempuan ohh perempuan. tahu habeskan duit jer, pakainye idok pun.


 
 
 
[dicilok dari sini]


lagi lagi? 
; kebaya pendek. nak banyakkan koleksi kebaya. suka sgt pakai kebaya pendek dgn sluar. tapi umi ckp tak santek kurang keayuan doh. hehe tapi tak kira lah tetap cun gitu :) ;

; sunglases. ini sebagai koleksi penghabesan duit ajo ni haa. haha ;
; skinny jeans. dah ada keyakinan dh nk pakai skinny. hehe ;
dan mcm2 lagi lah yg aku mahu. tapi bila ada duit n terus aku akan pikir, ini KEPERLUAN ke KEINGINAN? n 99% slalunya adalah KEINGINAN. so jadinya makanya tak terbeli lah mendalah tersebut. guna duit utk keperluan saje. contoh? makan lah wey. tak mkn mau kering aku nih :)

so before beli pikir2 lah adakah itu KEPERLUAN atau hanya KEINGINAN hati nafsu anda.

5 comments:

Siti Salwa Hanim said...

ahaa..my boyfriend slalu ckp cmtu kat i..beli keperluan..kemahuan tu lambat sket xpe..hahaa...

zella said...

mmg tringin gak nak pkai gladiator heel huhu...

ChePah said...

salwa : kalau ikutkan la, smuanya kemahuan. haha..kepentingan tu jrg sgt3 :)

ChePah said...

zella : dulu awal2 kutuk giler glads, skali kua yg heels nih.mroyan jer nk beli :)

lizz said...

aku jawab kat sini bley lah yek pasal soklan ko tuh.

kalau dalam nuffnang ko ade buffered, ko jangan dok diam. time ni ko carik trafik banyak2 untuk blog ko cuz lagi ramai unique visitors ko...lagi best earning ko :)

kalau metered tu actually tunjuk yang ko nyer buffered earning utk ads tu dah tamat. serious ko tak perasan? sayang woo. tak ape, pasni if ko tengok ada buffered earning aje..ko carik trafik byk2 ok.

metered tu tak ada apa2, just sampai masa nanti metered tu akan di campur sekali masuk dalam earnings kau.

if tak faham jugak, contact aku kat lizarazak84[at]gmail[dot]com