Wednesday, January 20, 2010

No Solution & Nuffnang


kalau dah start sibuk tu, mmg akan sibuk aje lah. sampai la aktiviti di ptg hari yang sebelum2 ni sentiasa dilakukan dh terpaksa bertukar ke aktiviti laen.
ohh hi lalink! how r u guys doin' rite now?
me? this week i had no time for myself. sibuk siapkan segala mak nenek tugasan yang diberi.
lab yang selalunya dikatakan sgt mudah n tak memeningkan kepala but then for this semester, phewww~
PBL which is Program Based Learning yang setelah ditukarbahasa jadilah ia sbg Program Pembelajaran Secara Sendiri-Sendiri.[yeke gini jadinye?]

maksudnya,
kau diberi tugasan,
kau diberi soalan,
kau haruslah mengkaji apa kehendak soalan,
kau perlu menilai setiap apa yg diperlukan,
kau perlu mencari info2 yang berkaitan,
kau perlu membina satu litar,
kau harus mendapatkan signal/isyarat yang diperlukan,
kau mesti menggunakan MatLab dlm menghasilkan coding2 yang dikehendaki,
kau harus menyiapkan report, progress report sgala jenis report lah,
kau mesti pahamkan ape yang dikaji,
kau harus siapkan presentation slides,
kau harus mempersiapkan diri agar dpt mnjawab sgala persoalan yang diberi oleh ahli panel,
kau harus menempuhi segala dugaan dan cabaran utk selesaikan PBL lab ni.

byk yang kena buat. dan semuanya adalah ?bertanda soal?
persoalan yang tiada penyelesaian.
baru tempuh 1 eksperimen, 2 lagi menunggu.
1 dah cukup tertekan, 2 lagi memanggil.
apa yang penting? KERJASAMA sesama ahli kumpulan :)
..................................................................................................................
ohhh before terlupa, i wanted to thanx Nuffnang sbb i dpt 3 Buffered Earnings.
tapi kan i tak brapa tahu menahu apa yang dimaksudkan dgn Buffered Earnings tuh.
so i need somebody to explain to me plz.
do i need to do something with it?
or what? hehe btol3 tadak tahu ler :)

5 comments:

KwOnG FeI said...

actually, kalau dapat buffered earning, mmg tak bagus untuk blog yg traffic rendah.

CPC atau pay per clcik lebih sesuia untuk blog ber traffic rendah dana dapat menjana duit lebih banyak.

Buffered earning atau meter earning ini bergantung kepada traffic. Sama ada mereka klik atau tidak itu tidak mempengaruhi earning, tapi akan mempengaruhi CTr bonus. Oleh itu, anda perlu traffic yg tinggi macam Kennysia untuk mendapat pendapatan lebih.

bagi saya, saya lebih suka CPC.. eanring cepat dan banyak. Buffered in sangat slow..

HAZWAN17 said...

wah tahniah dapat buffered earning...
thumbs up

kenwooi said...

buffered campaigns depend on your traffic i guess? the more visitors you have, the more earnings you receive? =)

kenwooi.com

Sharinginfoz said...

tahniah dapat buffered earnings... semoga banyak lagi di masa depan....

Amanah Saham, OK Ke???

Jom Ajar Anak2….

ChePah said...

ohhh okay thanx all..
so kiranya kena carik trafic byk3 lah yer..
hehe ok makaseh smua :)