Thursday, December 10, 2009

Pulau Mutiara

naqibah, my lil sis dh habes SPM last Monday, so semalam jugak weols p jalan2 ke penang.
lama kot tak p penang ngan umi waled smua.
haziq my only bro tak ikut sebab practical. padan muka okeh so anak dara jela diangkut pegi jalan2.


bertolak jam945am dr Villa 2000, 1045 atas jambatan, sampai2 jer terus g Queensbay Mall. sale weh SALEEE!!!
tp aku beli sehelai baju saja! rugi kan rugi kan? cehs konon nk pow byk2 last2 naqibah jugak yg byk.


i nak handbag, nak heels gladiator tu tp umi tak bg.
"kaki tu bengkak tak surut lg dok nk pakai heels apanya. jaga kaki tu elok2."
"alaaaa umi akak nakkkkkkk~" (gaya gedik manja ala2 budak nk barbie doll ahahaha)



pas setel kat Queensbay Mall, berangkat utk lunch pulak kat restoran Mina, atas sikit dr usm, cek taktau nama tempat tu lah tau p mkn ja. pastu berangkat ke masjid kat Jelutung, ziarah kubur Abib Ahmad(waled umi), Sharifah Nabilla(kazen i yg meninggal dlm kemalangan jalan raya tu) [sini,sini jugak,dan sini] solat zuhur smua p pulak umah babah mahani. tgk ah rambut GOLD weh. umi tu tak lama lagi mcm tu jugak la kaler rambut dgn inai. skrg pun dh mula terjebak dh tuh haha. okeh tak baek kutuk org tua snirik aish aish! insap!


umi lah paling byk mnegnang kesah hidup masa muda remaja dulu. cerita habes lah mane tempat die g, umah die duduk ngan babah die dulu katne, g pasar mane, pos ofis mane, smua2 lah. pastu waled plak cite rumah die masa bujang awal2 kerja kat penang kat mane. padahal tiap kali g penang dok dgr cite yg same jela.


g gurney pulak yg dpt baju waled.cis aku jugak yg tak beli apo2 rugikk!
lepak jap kat padang kota lama, mkn3 kerang bakaq,sotong kangkong, char kteow smua dh kenyang masa utk pulang lah.


sampai umah dh setel mandi bagai check inbox gmail mak aii pnuh notifications facebook. adoyai takleh tinggal jap meraban habeh kawan2 aku smua. siap dh buat 1 pertandingan n aku tup2 dilantik sebagai juri sbb nk masuk tu tak layak hehe. nnt aku cite lah pertandingan apakah.


sok lusa ada kenduri kawen kazen umi. wah i loikee it jumpa sedara mara weh!~ :)


12 comments:

Zarpeno said...

hahah lama tak pi penang

ChePah said...

zarep : lama tak p penang? mcm tak caya. ntah2 tiap mngu p sana.

hans said...

awat tak pi Pesta Pulau Pinang?

[z@ck] said...

wow..kelas gitu tok u...
=P

rohanimohamednoor said...

lama tak p pinang

ChePah said...

hans : alah bkn ada pa pun pesta tu.dulu kecik2 dh p besaq2 takyah p dh kot hehehe

zack : ni bru sorg, ada lg tok sedara yg laen. smua mmg mcm ni ohh :)

roni : pinang? bkt pinang ka???

rohanimohamednoor said...

pulau pinang lerrr..
xleh nk typ pulau dah td..
sep energy..sejak2 kna makan sikit nih..hehehe

ChePah said...

rohani mohemed noor sila rajin sikit yer.mkn sikit tapi biarlah berkhasiat. itu penting!

Fatt Chin Choy said...

kecik jer penang kan che pah
aku pernah sampai sekali jer
heeh

ChePah said...

ah fatt : kecik jer 1 hari cukup utk jelajah 1 penang tu ha..mkn2 lah yg sdap kat sana :)

saadah saadun said...

muka ko macam daddy ko..
adik kau macam mama kau..
kita serupa...
aku muka sebijik macam bapak aku..
bulat..
sampai tertukar bola golf ngan aku..
okla..golf kecik sgt..
amik bola sepak la..
tsk

ChePah said...

saadah : anggap sajo muka bulat adalah sgt comell...hehe..