Tuesday, December 29, 2009

Marathon Muvee


mentang2 cuti krismas, smua pakat balek, tinggal lah org yg kampong jauh2 yg mmg takkan dpt lah nk balek jika cuti hanya 2 3 hari. nak tanak terpaksalah duduk bertapa dkt skudai yg umpama tempat 'jin bertandang' nih. sgt bosan bila kolej tak semeriah hari2 biasa.
makanya tinggallah kami bertiga, ditinggalkan oleh rakan2 yg lain. utk menghiburkan hati yg kebosanan, kami berkampung di JJ Tebrau. 3 movie kami tonton. Alvin & The Chipmunks, Avatar & Mualaf.
  • Alvin & The Chipmunks sgt kelakar lah. the Chippetes are so adoreable! HOT gitu! cayaq lah si Chipmunks sekalian tgk liuk lentuk si Chippetes. *klaka ok nama Chippetes nih*
  • Avatar mcm cerita Hindustan lamanya. 3jam! keras bdn aku sey tgk cita lama2 gini. tak senang duduk dibuatnya. tapi Avatar mmg best lah. sgt detail dia punya jalan cerita. at 1st mcm tak brapa nk phm ape menda org langit buat kat tempat tu, kenapa msti wujudkan Avatar warna biru mata besaq kaki panjang tinggi bagai. rupa2nya org langit tu manusia g ke angkasa lepas entah planet apentah sbb nk ambil specimen yg bagus kat planet tu konon nye lah...so wujudkan Avatar sbb kat planet tu takde oksigen yg dpt membantu sistem pernafasan manusia. kiranya gas laen lah kat sana. Avatar jer yg seswai dg gas tu. KONON NYE LAH KAN :)
  • Mualaf, cerita sedih + lawak kering para pelakon. kami masuk lewat 45min! disebabkan clash dgn crita Avatar tu lah. Lama sungguh. masuk2 tak phm pape. ye ah dh tgh2 perjalanan cerita kan. yg aku tahu, mak si rohani mati, ayah die suka layan club, kaki minum, rohani botak sbb die lawan ckp ayah die oleh kerana ayah die ckp die bodoh mcm arwah mak die n die tanak g saloon utk set rambut exactly like her step-mother's hair (rambut ala2 mak datin gitu). pastu brian suka kat rohani, masuk islam. tu yg jd mualaf tu. haha aku taktau sgt lah cerita ni, hentam saja apa yg aku tgk n aku agak lah. tp poster cerita ni mcm pelik. kenapa amani pakai telekung tutup dahi? bukankah seumpama pemakaian sister christian? bukan kalau pakai telekung dahi kena dibiarkan terbuka ke? boleh sape2 tolong jelaskan. aku perlukan jawapan :)
selesai Mualaf, masa utk isi perot lah pulak. Tepian Tebrau menjadi pilihan. ini kali kedua aku mkn disitu. kali pertama diperkenalkan oleh sang kekasih. yang enak disitu adalah Tauhu Bakar, Rojak. pergh! terbaek lah.
selain tu, order ikan pari bakar, pun sgt menyelerakan juga.

sampai jer bilik siapkan diri smua terus terbongkang kepenatan kekenyangan yang amat sgt. dah tak mampu nk buat ape2 lg dh mlm tu.

*sales giler3 punya tapi kena tahan nafsu sbb duit takde masa tu dh guna utk 3muvee.laen kali lah shopping nampak gayanya, tgu chinese new year nnt pun okey gak kan? RINDU SOGO!!!!*

7 comments:

Nizaa said...

mangg aii sampai 3 movies....

ChePah said...

nizaa : hehe menghilangkan kebosanan :)

rohanimohamednoor said...

tepian tebrau..nak pi nak pi nak pi!

Aidi-Safuan said...

3 jam?mak aih.tuh 2 kali nak kena gi toilet tuh

ChePah said...

roni : im waiting fer u to come here.boleh la i bwk u p sana :)

aidi : mmg pun tp rugi weh kalo kua.taktau cerita cane plak nnt :)

[z@ck] said...

nk tgk mualaf.
tp tataw la kat kedah ni masuk ke x crita tu

ChePah said...

zack : haha kedah kalo bab wayang ni terok sgt lah. sakit hati sajork..