Monday, December 28, 2009

First Year Experience [FYE] FKBSK Day 2


hai. bertemu semula kita dlm rancangan belajar memasak. :)
lambat btol meng-hapdate kan? sabo ajolah. bia korg smua baca dulu post2 terdahulu. tp masalahnye baca ke? haha aku tau aku syok snirik sajork :)
ok sambungan camping fakulti utk hari kedua plak. antara activitinya adalah abseiling!
hoyeyy! aku dpt turun dgn jayanya okeh. tiada kecederaan di lutut sbb terlanggar dinding ke hape ke. smooth jer turun. simple maa tadak hal punyee :)
after setel abseiling, minum pagi jap then para peserta diarahkan buat BOM masing2. persediaan utk WAR GAMES di belah ptg nnt. aku bersama2 dgn seniors, lecturers and fasi berganding bahu lah jugak. tapi sgt tak macho lah sbb BOM kami kaler PINK. PINK weh PINKKK! so the girlyyy okehh!
 anda gentar melihat kami? kami seniors+lecturers+fasi akan bertarung habes2han haiyarkk!~
war games ni terbahagi kpd 3part. 1st n 2nd part, jr akan bertempur sesama sendiri. kami adalah sebagai pemerhati sahaja. part 3, juniors smua akan bertempur dgn para pahlawan terbilang utk merebut bendera masing2 yg terletak pada kwsn pihak lawan. at first mmg lah mngikut syarat. tapi at last, serang sesama sndiri. para fasi lah kot yg kena terok, bkn saja dr jrs, malah dr seniors jugak. sbb fasi sgt kerek. haha haruslah terima balasan apabila ada peluang. ayoh kita seranggg!
selesai war games, smua diarahkan utk masuk ke kolam ni. mmg bersebelahan saje dgn medan tempur td.
1. cepat3 turun smua dalam kolam.
2. okey rapat2 ke tgh sket kita buat cool down. rilexkan bdn tu smua. td dh penat2 lawan kan. okey tarek nafass 1..2...3...
3. debushhhh!
debushhhhhhh!
 debushhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!
 
camping sudah hampir tamat. selesai mengemas, aktiviti gotong royong smua,kemas2 barang masing2, smua berkumpul di dwn utk majlis perpisahan. sambil2 dgr fasi berceloteh dkt dpn, para seniors sempat la jugak menjamah biskut kering dgn air teh o. sodap! lapar n penat la katakan. yang tak sedap pun REMBAT sajork..
atas request jrs suruh seniors buat persembahan, kami nyanyi jelah lagu Kau Ilhamku. tu jer yg sonang nk nyanyi kot. lecturers smua pun kena nyanyi jugak pastu.
majlis ditamatkan dgn peluk cium mohon maap berterima kasih sesama sendiri. Alhamdulillah program berlangsung dgn jayanya even aku take lah menyumbangkan pape sgt pun kan.
pelbagai lapisan umur yg terdiri drp juniors, seniors, tutors, lecturers, staff FKBSK.
such a great n happening camping. dan sgt berkesan sbb juniors dpt kenal seniors n merapatkan hubungan di antara kami smua. harapan tahun dpn bakal ada lg kem sperti ini utk junior tahun dpn.

until now, ciao!~

13 comments:

Aidi-Safuan said...

hoho..berpink lah baju tuh nanti kena bom tuh

ChePah said...

bebudak junior lg hardcore. g amek kunyit kat dapur, sbb watercolour diorg dh abes.

Budak Hostel said...

nice giler.. bestnya!

Budak Hostel said...

nice giler!

ChePah said...

yep! had so much fun there :)

zella said...

wah... minat aktiviti lasak ker??

iena said...

best la... mesti semangat tgh kuat lagi nih

ChePah said...

zella : minat. tp dh takde geng so jd mls nk join2.hehe

iena : smgt mst kena kuat tiap masa. baru lah idup tenang aman damai. haha mcm takde kaitan jer :)

hans said...

lasak juga ko yer

ChePah said...

hans : nmpk aku ni mcm lemah gemalai sgtkah? huhu

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

rohanimohamednoor said...

woh..lama kot xp camp..
p sat2 camni best la..
3bulan xbest la.wawawa..xlama dah

ChePah said...

ann : amboi siap soh vote2 lah pulak.tgk lah kalo rajin yer cik kak :)

roni : PLKN adalah terbest! 3bln la baru kita rasa smuanya. stakat 3 hari sgt penat okehh!