Saturday, October 31, 2009

If you can't LOVE urself, u can't LOVE others.

hey peeps.

skudai is raining right now.adeh okeh aku nk typ BM la wey.
penat pk ayat.actually buleh but then aku akan jadik sekema bewak.
tak syok ohh tak syokk hehe.

sejak dua menjak ni byk plak blogger buat entry pasal 'Apa itu ber-blogging'
kenapa diorg blogging, ape yg diorg dpt bila blogging, blog mana yg jd kesukaan diorg nk baca.
of cos byk blog yg jd kesukaan aku.
kalo dh nama blogger, mst la wajib blogwalking kan.

dulu aku tak suka blogging.
sang BF ada suruh, rumate ade gk tanye2 nape tak buat blog.
tym tu agaknye minda aku tak terbuka.
aku slalu bg alasan yg aku takde idea nk tulis cerita ape mcm org laen cerita.
life aku tak happening, tak fun mcm life org laen.
aku juga tak pandai nk mngolah ayat panjang2.

tp itu dulu.
lepas dh start terjebak ke kancah blogging,terus aku mcm tanak stop.
mmg kdg2 lsg takde idea.tp bile ade idea mau 3 4 entry just for 1 day.
aku tahu jugak blog aku tak sehebat blog org laen.
yg entry diorg buat mmg btol3 best utk dibaca.
takyah la aku nk sebut blog si polan2 yg best2 tu.
korg mst tahu yg mana yg best.
sbb stiap org akan berbeza pndapat.
tak semestinya blog yg aku suka korg akan suka jugak kan?



aku syukur jugak selama aku blogging ni,takde la sape2 nk
serang hendap aku,entry aku smua tu.
ada 1 blog ni, aku tgk komen die berlambak,penuh dgn para anon.
pnuh dgn komen yg menghentam si owner blog tu dgn mcm2 ayat.
sgt trok aku rasa.kenapa mst jd mcm tu pulak?
mmg la blog kita,kita suka hati tulis apa yg kita rasa,apa yg kita buat.
manusia kan,tak penah nk puas hati dgn org laen kan.
takpe la..itu hak masing.
byknye comment kat blog si polan yg dipenuhi dgn anon yg menghentam tu menunjukkan yg die ni pemes la jgk kan.just in other way of style la.

apa2 pun, yang penting kita perlu tahu jaga adab dlm blogging ni.
jaga sensitivy masing2.jaga ayat.jgn hentam org tak pasal2.
aku tahu aku tak sebaek itu.
kdg terkeluar juga ayat yg agak tak sedap dibaca.
but then i'm sorry bout that.

followers makin bertambah.tp diorg baca ke ape yg aku ngomel3 ni? :)


16 comments:

sarah-al-idrus said...

baca cuma komen dgn tak komen ja.

ChePah said...

mcm slalu aku buat la.heh.

rohanimohamednoor said...

i looooooove ur blog

ChePah said...

thnx sayang.

syarifah said...

walaupun aku x mempunyai blog. tp aku totap follow blog kwn2 aku. =)

ChePah said...

hehe..baguih kwn2 aku ni

s.y.a.r.q said...

bace!!

rohanimohamednoor said...

b4 aku cuma tau ang byk mulut..
kini aku tau ang mmg byk mulut dimana2 sahaja..belog anda memperkenalkan anda dgn lebih lg..ngeeee

ChePah said...

syarq : makaseh yangg...

ChePah said...

roni ; maksud ang sjak2 ang knai aku mmg aku manyak mulut kaaa??? bkn aku ni dikategorikan sbg pemalu kaa????

Zarpeno said...

weih hg ni ajdi artis blog dh ka.hahaha.mgancam

ChePah said...

bila masa jd artis plak dh

Fatt Chin Choy said...

aku pun belum pernah kena serang... padahal entri kadang2 menusuk kalbu gak sebab aku jenis x pikir apa org lain akan pikir... nak publish aku publish jer

hahaha

ChePah said...

ko tau tak nape ko tak kena serang? aku rasa mayb la kan sbb ko tak kenalkan sape diri ko..so org nk kecoh2 pun mcm takde tujuan..entri ko smua best3 la pakcik! haha

saadah saadun said...

aku ada gak jmpa blog yg femes ngan anon yg bnci dia..
sian gak..
tp mulut dia pun agak laser..
sbb tu kot..
(--")

ChePah said...

saadah :

entah la maybe tu salah satu cara dia nk tarek pembaca. so dgn laser org bg balek laser sama dia..so fair lah..