Tuesday, April 19, 2011

We Got Married ( Korea TV Show )

Semalam cerita pasal Running Man. Harini nak mmperkenalkan satu lagi show Korea yang agak famous amos sekarang ni. Show ni macam reality show jugak laa. Ala-ala cari jodoh (eh yeke?). Nama show kali ini adalah 'WE GOT MARRIED'.

Show ni macam nak tunjuk laa macam mana kalau dua pasang artis ni couple dan kahwin. Diorang masa awal-awal tak tahu siapa pasangan diorang sampai laa hari pertama jumpa tu. So dari situ diorang kena kenal sesama diorang, couple dan 'kahwin olok-olok'. Sweet semuanya. Mula-mula malu-malu gitu, makin lama kita yang tengok ni dapat rasa diorang makin suka satu sama lain. Sweetttt!

Kenapa aku cakap show ini best? Sebabnya diorang semua ni spontan. Tak ada script nak kena ikut. Bukan macam drama-movie semua tu. Ini macam betul-betul real life diorang. Cuma diorang dikelilingi oleh cameraman lah kan.

Pasangan We Got Married ni ramai. Tapi aku tengok beberapa pasangan je. Yang artis TOP-HOT-GOJES je aku layan.

Guguma Couple / YongSeo Couple
Yong Hwa - CN Blue
Seohyun - SNSD/Girls Generation



Adam Couple
Jokwon - 2AM
Ga-In - Brown Eyed Girls



Khuntoria Couple
Nickhun - 2PM
Victoria - F(x)



Campus Couple / WooJung Couple
Lee Jang Woo - Actor
Eun Jung - T-ara




Dekat mana nak download / tengok? Dekat facebook page We Got Married & We Never Stop Loving Them. Dekat situ semua ada from 1st episode sampai laa yang terbaru. Siap ada English Subs dah. So tak payah sesusah cari tempat lain. Klik dekat video tab, nanti dapat lah tengok semua tu okay?

Bai!

11 comments:

chacha said...

wohh2~~ same lahh kiteee.... hahaha~ rase mcm tak lengkap hidup tanpa mereka. acecece.... =p



p/s: personal fav saye adalah ADAM couple!!!

Hazirah Barakbah said...

chacha ;

aaaa diorang semua best sesangat! happy je dapat tengok dorang.

adam ouple bengong sgt laa. penat je gelak tgk si jokwon tuuuu!!!

i lagi suka yongseo couple. <3

Cik Itam @ ira said...

GOGUMA~~~~
suke nyer goguma couple 2..
da tgk dri episode 1 sampai last episode..
sedey lak tyme dieorg pisah 2.. siap nges2 lagi i ..

Hazirah Barakbah said...

Cik Itam @ ira ;

yeyyy! sep sep sep!! suka guguma jugakk! diorang sangat sweetttt! pastu diary and noteboo sgt aumm!

time last ep pun nangis jugak. hidup tak lengkap tanpa mereka. ecewahhh :D

myracupcake said...

hihi kita pun tgk WGM ni ! tapi paling most febret YONGSEO lah ! heheh and yes plus like running man jugak ! superb coolio !

Hazirah Barakbah said...

myracupcake ;

sep sep bom bom bom! i loveee guguma! guguma sweeetttt!

auww ini pun peminat tegar korean show lah ni. besttt!! :D

♥e'in♥ said...

wah! mcm best.. tp me jarang tgk cite korea..

Alia Rahman said...

thanks for sharing hazirah :D

Hazirah Barakbah said...

♥e'in♥ ;

sangat best! alaa, ni dh kes wajib tgk tau, sbb sgt syok. try dulu mana tahu melekat ke nanti :D

Hazirah Barakbah said...

Alia Rahman ;

welkam yangg. selamat menonton :D

aznee yunos said...

samala layan WGM, me prefer Goguma hehe skang ni layan OMS pulak huhu Running Man pun best kan Joong Ki cute kiki =)