Tuesday, April 26, 2011

Senarai Website Download Drama Korea, Melayu, English, Jepun, Anime, Filem


Dengan baik hatinya, aku nak share beberapa website/blog yang menyediakan khidmat download cerita bermacam-macam. Terfikir nak post entry ni sebab ada kawan-kawan tanya mana boleh nak download bagai kan. So yahh! Terhasil lah. :D

Ini untuk download :
  1. http://www.syok.org
  2. http://www.heavenofdesires.com
  3. http://theamh.com
  4. http://sicklah.blogspot.com
  5. http://www.isubs-squad.com

Ini untuk menonton secara online :
  1. http://www.awooh.com
  2. http://watch-series.com
  3. http://maaduu.com
  4. http://www.tonton.com.my
  5. http://www.mysoju.com

Ada banyak lagi sebenarnya. Tapi aku rasa ini yang aktif update cerita-cerita terbaru. Jangan malas-malas nak register. Tak kena bayar pun, free je. Ohh kalau yang tengok online tu pun, korang boleh download jugak. Tapi kena ada kuasa ajaib lah iaitu Internet Download Manager (IDM). Wajib aku rasa setiap laptop-komputer-netbook ada Internet Download Manager (IDM). Sebab sangat senang, cepat dan pantas mendownload. Klik IDM untuk nak download. Tapi ada syarat, jangan langsung sama sekali korang update IDM ni tau. Nanti akan detect guna license ciplak.

Itu sahaja untuk kali ini. Sekian.



**Edited**

Watch Online Korea/Japan/Anime
http://www.crunchyroll.com/
http://www.dramacrazy.net/
http://www.dramasub.com/

http://www.epdrama.com/
http://www.hulu.com/
http://www.viki.com/
http://www.watchdrama.com/

Download Site
AM-ADddiction - Forum based, similar to Soompi. Mostly Korean shows/dramas. Must Register.
SilentRegrets - various shows and stuff.
Yellow Cinema - Various Asian dramas. Hardsubs and Raw videos available.
http://aezone.net/
http://www.haru2subs.com/
http://withs2.com/
http://ffsubs.com/

Drama Melayu
http://www.ceritamelayu.net/
http://www.faztvnetwork.com/


10 comments:

antudegil said...

sweet! bley compile skali dgn mana2 yg ade dlm list aku. trimas!

Entri Baru : American Football Trick Shot Yang Awesome

miss.HazieyLa said...

list tesc tuk esk ade x wei..rsenye tu la mbantu kot..=P

Sabahan Bloggers Club said...

Waaaah....
Banyak ni senarai.
Bolehlah berkongsi dengan kawan-kawan blog saya ni nanti pasal ni....

Myvitrd said...

Tumpang promote juga sini boleh..hehehe

Cerita2 drama tv3 ada saya sediakan disini

http://www.myvitrd.com/p/free-download-slot-akasia-tv3.html

shah said...

tumpang tanya IDM ni version berapa?

aznee yunos said...

cool tq very much!

remy ishak said...

http://www.mp3japan.org/wordpress/cun-2011-ppvrip/

Mata Seorang Pejuang said...

tmpg tye.. nk cari cite jepun "Kiken na kankei".. tp xde dlm link yg anda bg... blh tlg carikan x?

Safwan said...

cmne eh nk cri link utk download citer suri ? sume link sy cri x de...

Ainul Aliffa Shuhaimi said...

assalammualaikum.. tumpang lalu ye..saye ni dah ketinggalan zaman.maklumlah naik kereteapi,yg lain naik jet.. =^)saye dah cari bnyak tempat tuk download cerite the moon that embraced the sun ep 20.tak dapat2 nak download.. sedey betol. sape2 yang ade kat sini ade tak ep ni?tak de sub pon tak pe la, sebab sub die saye dah ade.kalau korang ade please sent mesej kat fb kite.attachkan file tu. name fb kite ainul aliffa shuhaimi. http://www.facebook.com/ainul.shuhaimi
penat mencari ep 20 to.. tolonglah saye... =^(