Wednesday, September 1, 2010

Balik Kampung

Rabu | 1 Sept 2010
  • Kena pergi cuci Kacaq. Biar Kacaq kelihatan kacak sepanjang perjalanan pulang ke kampung halaman.
  • Isi angin tayar, check tayar ok ke tak.
  • Beli coffee ataupun redbull ke livita ke bagi tak mengantuk masa driving. Gula-gula jugak buat kunyah-kunyah. Ops. Saya ABC (Allah Bagi Cuti) :)
  • Check air, spare 1 botol air dalam bonet untuk kecemasan.
  • Topup touch & go. Biar lebih takpe, tak payah stop-stop nak topup lagi masa perjalanan.
  • Isi minyak full tank. Isi waktu malam supaya wap kurang dan minyak lebih. Ron97 Shell adalah terbaik. Ehh terpromote pulak :D
  • Kemas baju. Kemas bilik.
  • Tidur awal. Dapatkan rehat secukupnya. Zzzzz~

Khamis | 2 Sept 2010
  • Bangun sahur walaupun tak puasa. Sebab takkan nak stop dekat RNR and makan kott? Boleh je, tapi kang orang pandang pelikkkk pulak. Tapi musafir kira boleh kan tak puasa? Kalau puasa mengakibatkan kemudaratan (contoh mengantuk) dah jatuh hukum wajib buka puasa kan? Kan?
  • Siap mandi, siap-siap bagai, 6.45am panaskan enjin kereta. Tunggu penumpang yang lain (hopefully takde yang lambat. Kalau lambat waa tinggal lu orang).
  • Pukul 7am gerakkkkkkk! Hoyeyy yey balikkk kampunggg. Ho ho ho balik kampungggg. HATI GIRANG!
  • Skudai-Alor Star insyaallah 9-10jam perjalanan. Doakan aku selamat sampai. Dapat berbuka dekat Villa 2000. Sungguh tak sabar! (nak drive jadi 8 jam boleh dak? Alamak, kang kena OPS SIKAP pulak terbang RM300! Uih bahaya bahayaaa!)
Villa 2000, nantikan ketibaan ku! Haha :)

ps.
ramai org suka baca kisah cinta ke?
entri semalam famous betol.
unique visitor terus naik mencanak.
hehe. thankaseh semua.
lap u lap lip lap lahh.
 muah.muah.

Wassalam
Ciau 

7 comments:

Zarpeno said...

balik dgn sapa lagi

SYAKIRA said...

rajin nya drive! mmg tiap2 kali cuti bwk balik keta?

fiq said...

hati2 pulang ke kampung. pandu cermat, jiwa selamat =)

Hazirah Barakbah said...

Zarpeno ; kwn 4 org lg nek sama.

SYAKIRA : dihitung dirika ditolak tambah kalau tong2 5org, lg murah dr nek bus. ni bru 1st tym bwk blk keta

fiq : thnx.

Zarpeno said...

pandu dengan cermat, ingat wang tersayang

Cik Sara said...

Cik Pah, selamat pulang ke Aloq Staq.. Esok petang saya menyusul.. hahaha.. Bawa kete elok2.. Selamat Hari Raya!!

Hazirah Barakbah said...

sara ;

ok sayang. hehe saya dah sampai kedah. raya nnt ajak abah mai umah naa :)