Tuesday, August 31, 2010

Empat Tahun ♥

Early November 2005
Duduk dekat-dekat masa dalam dewan periksa. Jawab paper apa ntah. Electric Circuit kott. Hilang fokus aku dow dok usha mamat tu jer!

Mid November 2005
Hai, saya power rangers pink. :)
Rupa-rupanya dia lah orangnya yang selalu pesan pada classmate dia kalau jumpa aku cakap 'ada orang kirim salam'. Terbongkar sudah rahsia. :)
Aku ada merajok kenapa entah (mengada-ngada kan???) So dia pujuk aku dengan choki-choki. Pass dekat classmate dia suruh bagi pada aku. Choki-choki jer? Aiyark! Haha. 

Early January 2006
1st time face to face after sebulan lebih sms. Bagi kek coklat umi buat and exchange buku. Sweet tak? Hihii. :)

May 2006
Aku pergi menunaikan umrah 2 minggu. Orang tu msg aku boleh pulak reply. Sms RM2 okay! Mahal gila! Rindu punye pasal takpe lah.
Sampai Malaysia tetiba dia tak msg lebih kurang 1 minggu. Fineeee! Aku kan kawan kau je. Touching okay! Hati dah start sayang habis dah masa ni. Tsk! :(
Tetiba msg balik lepas seminggu diam. Rupanya dia dating. Ohhh. Padan laa.

July 2006
Konon nak bagi bekas kek yang aku bagi dulu tu (lama gila dia simpan!), so sebagai ganti, belikan kek secret recipe untuk aku. Suruh jumpa depan kolej, sekali kena angkut naik kereta pergi 7e Sri Rampai. Pastu ditinggalkan berdua dalam kereta. Hampeh betol kawan-kawan  encik kekanda! Nasib baik tak kena tangkap!!!
Start dari tu, dia rajin ajak aku keluar makan dekat Setiawangsa, bukan berdua, tapi dengan kawan-kawan dia lah. Segan kott! Tebalkan ajelah muka ni.

23 August 2006
Saya nak jadi bf awak. Awak nak jadi gf saya tak?
Awak ada gf, takkan saya nak jadi gf awak plak.
Saya dah takde pape.
Biar saya pikir dulu.

Seminggu aku pikir kott pasal ni. Pikir betul ke dia nak kat aku. Betul ke dia dah break dengan awek dia. So kuranglah msg dalam masa 1 minggu tu. Tak tau nak jawab ye atau tak. Haha. Hati dah sayang, tapi takut kena tipu kang aku yang merana, hahh. Sapo nk tolong?

31 August 2006
Saya nak jadi gf awak :) *nahh kau direct habis! hahaha
Yeyy! :D


31 August 2010
Empat tahun sudah. Alhamdulillah. Doakan kami moga kekal sampai bila-bila.


ps.
siapa cakap long distance relationship takkan tahan lama?
yang penting adalah percaya dan setia.
pasti akan berhasil dengan jayanya.

12 comments:

shima said...

sweet giler.:)

FaRa LaLoLa LoLita~ said...

heh...sj la tu nk bg aku jeles...

Syahirah Alyahya said...

sweeeeeeeeet gilaaa hazy n izhar :)

eliana_adnand said...

olololo.. sweetnya...

Amirrah Zawani said...

wah..
kapel hari merdeka..
semoga berkekalan :)

chacha said...

ohh2~~ manis nye... =p
mahu jugak begitu lah. :)

Hazirah Barakbah said...

shima : thanx shimaaa :)

Syahirah Alyahya : haha syerah, blushing aku!

eliana_adnand : KIHKIHKIH :D

Hazirah Barakbah said...

FaRa LaLoLa LoLita~ : tadak niat nk bg sapa2 jeles pun la yangg.

Amirrah Zawani ; ntahnya aku ni, tym merdeka nk bg jawapan pun haha. patriotik habess

chacha : buleh. semua org manis2 belaka la sayang :)

Zarpeno said...

aaaaamin.

[z@ck] said...

auuww..sweet giler duh

Emilia Emira said...

weee sweet nye korg!...=))

Hazirah Barakbah said...

zarep ; :)

zack ; awwuuu hehe :)

emilia emira ; setiap org ada cara tersendiri kan :)