Sunday, July 11, 2010

Alor Setar - Skudai

Salam. Selamat pagi Malaysia! Selamat petang selamat malam, mana-mana jela masa yang anda baca, diharap selamat semuanya :)

Entry kali ni nak ajar pasal geografi. Bawah ini adalah peta Malaysia.
Okayh bukan nak cerita kedudukan dalam Malaysia segala. Cheq nak habaq mai ni yang cheq memandu selama hampir 10 jam hari Sabtu yang lepaih. Dari Aloq Staq sampai lah ke Skudai ni haa. Makk aii penat jangan kata lah. ( Chopp! Maap tercakap Kedah)

Ini adalah kali pertama drive jauh-jauh. Sebelum ni yang paling jauh pun Alor Setar-Penang je kot. Kali ini drive 758km selama hampir 10 jam.

Lenguh pinggang, tangan kejang, kaki kejang, leher sakit, mengantuk jangan cakap ahhh. Masa awal-awal sebelum sampai Sg Buloh okay lagi lah, speed pun maintain 120km/h. Lepas je stop solat dekat hentian USJ, mata dah penat bagai, speed pun terkontang-kanting, ada tercecah 160km/h.

Alhamdulillah selamat sampai ke UTM ni haa. Sampai sekarang badan dok sakit-sakit lagi. Mental fizikal memang kena kuat lahhhh.

Esok start kelas sebagai final year student. Ohh final jugak akhirnya.

Ciau! Nak merehatkan badan yang kelenguhan teramat sangattt.

9 comments:

[z@ck] said...

dah final year?
wow..best

annadzirah said...

dari ujung malaysia hingga ujung malaysia la ni??.
hahaha.
cian dia..
nak i urutkan?.
d:


ENTRY BARU ; Kak, Nak Beli Barang Ni Tak?

Hazirah Barakbah said...

zack :

yaaa, sudah final. tak sabaqqq nak habehh!

annadzirah :

nakkk! meh sekudeii meh tlg urutkannn

Anonymous said...

amacam sampai je sungai buloh ok. something wrong nie... hahaha

SYAkiRA said...

hebatnya bawak keta dr aloq staq ke skudai dalam masa sehari. tahniah :))

Iz said...

kesian... kalau hari weekdays tu, if sampai USJ, leh gak lepak together2 minom kopi. Malangnya hari Sabtu mak ada kat Kuantan nok.. mintak mahap la ye..

Fitrihadi.com said...

wah dah pandai drive jauh2..kalau penat meh ambik saya kat upm ni jadi co-pilot.tak pyh saya nk beli tiket bus dah kalau nk balik hehe :p

nabil_potter said...

wau, dah final year..bestnya.!!
lain kali ajak la org alor setar yang budak utm jugak teman..huhuh

Hazirah Barakbah said...

Anonymous :

dh petang, sudah penat lor mata inii

SYAkiRA :

samaa samaa penattt nak pitamm!

Iz :

nnt leh ahh singgah sana lagii :D

Fitrihadi.com :

co-pilot ja? mana lehh kena tlg drive lahh. haha

nabil_potter :

hahaha ye ahh jom lah blk sesama nnt :)