Sunday, May 9, 2010

Yang tak mau senang jer dapat, yang mau tu adoyai payah bebenor T_T

Dari awal-awal cerita Iron Man 2 keluar, sejak tu lah tak senang duduk. Nak pergi cinema, tapi takde orang nak teman. Takkan nak angkut Umi Waled teman tgk Iron Man 2 kot? sewel agaknya. Adik-adik pulak ada kat KL, melepak rumah Uncle & member2. BFF semua tak balik2 lagi, entah apa agaknya lama-lama dekat universiti tu, bukannya syok pun. Last-last, sampai ke hari ini aku tak tengok-tengok lagi Iron Man 2.
Ramai jugak yang bagi feedback, cakap takyah laa tengok Iron Man 2, tak berbaloi. Cerita dalam 2jam, aksi dalam 30minit jerr. alahh kalau aksi setakat 30minit nak buat apa kan? kata cerita action. bagi lah sepanjang-sepanjang cerita tu action, baru lah mantap nak tgk. Contoh macam cerita Universal Soldier, Die Hard 4.0 ke. belasah selagi termampu, selagi tak mati, selagi tu dok taboh habes-habesan. *ehh ehh bagi komen macam tgk Iron Man 2 dah kau ni Pah.*

Hati kuciwa sebab tak dapat tengok Iron Man 2, masa blogwalking n dekat Twitter, ramai mcm cakap The Losers ni best. sekali dekat www.syok.org dah ada download link The Losers. ehemm, sekarang kan praktikal, wifi laju, bawak laptop pulak tu, ehemm ehemm lajuuuu lah mendownload.
The Losers best, banyak aksi2 ganas, yang memang aku sukaaaaaa sangat sebab adanya perempuan yang hardcore mcm tu. best wohh. lawak pun lawak. syoknya yg si baju biru tu, dia Mat Cyber lah kononnye, satu masa tu, dia action pegang pistol guna tangan dia sendiri, tup3 guard tu kena tembak. aku dah macam ehhhhhhh apesal tetiba ada magic pulak dalam cerita action nih? padahal...... SILA LAH TENGOK SENDIRI :)

Lepas tu adaaa laa pulak Hamba Allah ni cakap, Ip Man 2 sangat syok. aku tak penah pulak tengok Ip Man, so macam alaaa malas laa nak tengok sebab nnt macam tak berapa nak paham. Tapi alang2 dah wifi free kan, download ajelah. bosan2 boleh layan.
Sekali layan, perhhhh, wa cakap sama lu aa, memang paling hebat lah! Muka Yip Man ni cool macam cool blog, sehabes-habes cool lah. lawan pun tak keluar bunyik uhh ahh hiyarkkk. die diammmmm jer. kalau aku lah, mau celapak sepuluh ribu langkah aku larik.

Rupanya cerita Ip Man ni dari cerita benar yer? Sifu kepada Bruce Lee ehh?

Bruce Lee : wa mau belajar dengan lu. berapa wa kena bayar?
Sifu Yip Man : *sigh* lu apaa nama?
Bruce Lee : wa Bruce Lee!
Sifu Yip Man : apa pasai lu mau belajar cara-cara lawan?
Bruce lee : sebab wa boleh taboh siapa-siapa yang wa talak suka lorr. *dengan muka berlagak. dah laa kecik lagi.*
Sifu Yip Man : haha, lu sungguh bersemangat. mai semula bila lu sudah besar.

Berdasarkan cerita benar, tu pasal macam best jer. mmg patut tengok. sape ade download link untuk Ip Man? sila-silaa lah share :)

ok wassalam ♥

7 comments:

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

wa pn suka sama itu crita ma. walaupun wa tgk kt laptop lu dh ujung2 lo. hee... best3..

NICK IRFAN said...

the loser best ke? iron man rasanya x best sgt dh tgk ari tu.. hehe IP MAN mmg terbaik pnye! best! hero ni nama ape???

Hazirah al-Barakbah said...

fiq ;

lu tgk sikit tapi action lu yg lebey maaa

Hazirah al-Barakbah said...

nick irfan ;

the losers best. tgk la, tak laa rugi rasanya. tembak3 pukul3 hebat jugak laa plus kelakar! :)

ip man punya hero eh? alamak tak tau laa nama pelakon apa. tahu tgk jer :)

BALI said...

halo apa kabar?
salam kenal 0_0

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

haiya.... wa sbnr nya byk takut tgk citer ganas2 ma.. jgn ckp sama olang lain lo.. malu wa.. =P

Anonymous said...

download link ada kat blog kawan saya... azriomar.com