Friday, May 21, 2010

Apa itu Oblong?

Ini adalah Oblong.
SEDAP! LAZAT! SUNGGUH ENAK!
Nyummy nyummy! T_T

27 comments:

farysa said...

ohh,ni rupanya oblong.
bf farysa skit2 nk mkn oblong tp farysa habuk pn xpnh tgk rupa oblong
=)

Hazirah al-Barakbah said...

farysa ;

ramai tak tau rupa oblong cane. hehe.

Mr Rulez said...

naper lar mlm nie ramai post psal mknan..lapa2..hehe

yg nie dekat mn ader jual..nk gak try beli..;)

esyam said...

hmm sedapnya tp xpnh mkn pn hahaha,harga mhl kot hehe.........

Hazirah al-Barakbah said...

Mr Rulez ;

malam2 minggu smua org lapar agaknya. erm, mane ada jual? entah la, kalau kat alor star, byk kot tmpt jual. mane jual beger ramly ke ape g tu ade laaa kot agaknye :)

Hazirah al-Barakbah said...

esyam ;

tak mahal pun, rm3.50 jer. berbaloi lah sebab burger tu panjang. macam mcd prosperity

Roronoa Zoro said...

haah.. aku pon lapar =(

erm.. oblong pernah dengar.. ada satu blogger cikeju penah post dah.. tapi x penah makan lagi.. look tasty.. yummy.. hehe

rohanimohamednoor said...

loq staq oblong kat na best??

Hazirah al-Barakbah said...

Roronoa Zoro ;

haha sedap. kalau rasa macam kempunan nk mkn mcd prosperity yg ada tym nk raya cino ja, bolehlah p carik oblong. sodap!

Hazirah al-Barakbah said...

roni ;

aku tak tau, nak tahu lebih lanjut tanya adi atau alan, depa tu hantooo makan.

kisahremaja said...

Kalau makan oblong nie boleh menyebabkan kekenyangan yang melampau....

hazman aka species1980 said...

yess... setuju harga die memang berpatutan....

jfook said...

Omg..Look tasty...

kisahsensasi said...

Tapikan... oblong nie tak ramai orang jual... sbb masih kurang permintaan di kebanyakan tempat...

Hazirah al-Barakbah said...

kisahremaja ;

nak habeskan pun seksa. tu pasal kena makan tym kebuloq yang terlampau. kalau bajet perut stil kenyang, tak perlu kot makan, buat membazir jer :)

Hazirah al-Barakbah said...

hazman aka species1980 ;

semestinyaaa :)

Hazirah al-Barakbah said...

jfook ;

its so yummy!

Hazirah al-Barakbah said...

kisahsensasi ;

tu laa pasal. payah sikit nk cari. certain tempat jer yg ade jual.

sirna said...

oblong? first time dengar ni, nampak cam burger prosperity mcD

Hazirah al-Barakbah said...

sirna ;

lebih kurang cam pros lah jugak. blackpepper sos

Fitrihadi.com said...

wahhh kat mana ada jual? nampak sedap je..nak try ar

Kancilbiru said...

ye kat opis sy ada jual..tapi mahal la...3.50 kot...

saadah saadun said...

aku ada try nak beli kat ukm hari tuh. sbb aku tgk dia tampal poster cakap ada oblong. tapi bila aku tersengih2 gi order, bulih dia cakap takda, dia saja ja tampal poster oblong kat kedai dia. cis. taik betol. sbb aku bersungguh ajak en.teman lelaki makan bersama dan aku bukan main lg promote kat dia. sampai skg aku tak pnh makan lg oblong nih. tsk

Hazirah al-Barakbah said...

Fitrihadi.com ;

kalo kat aloq staq, kat jln tg bndahara. haha tu jaa yg aku tau. kat tmpt len, nnt aku kaji lg ada kat mana. tak byk g tmpt yg ada juai oblong ni

Hazirah al-Barakbah said...

Kancilbiru ;

sama harga. mmg mahal sikit lah sbb daging buger tu pjg.

Hazirah al-Barakbah said...

lalink saadah ;

haa sian kat kau eh. cis sguh org tu. saja nk tarik perhatian lah kot konon2 up lah kedai die sbb ade oblong. haha. kalo nk tgu mcd prosperity, bila raya cina baru nk ada. tsk :|

Fitrihadi.com said...

errkk jalan bendahara kat mana? cek tatau la hehe