Tuesday, March 30, 2010

Why do vampire named as Edward?

salam n morning readers.
las weekend i went to City Square, JB. at first nk tgk Alice in The Wonderland, tapi full house lah pulak. takpelah cite tu download sahajalah. so my lesbians said takpelah kita tgk Daybreakers.
bila masuk cinema, semua macam blur, ehh ni cerita pasal ape nih? demm. starting macam seram2 lah pulak haa sudah aku dh laa kureng sket cerita hantu hantu seram terkejut tergempaq nih. ahh *gelisah* takpe maintain macho jer la. patutnye kena lah baca dulu kot sinopsis cerita tu, hehh. dgn lupa tgk clasification movie tu lagi. aduh...

starting mmg tragik, ok rupanya cerita VAMPIRES! dah la nama hero tu Edward. kenapa mesti hero vampire akan diberi nama Edward???? apa keistimewaan nama Edward tu ehh? hebat tahan nafsu nak hisap darah manusia kot ekk? ;)





 




 
Sedikit sinopsis dari cerita tersebut, i googled sajelah malas nk terelanselate lah sayang sayang ;)
"Ethan Hawke plays Edward Dalton, a researcher in the year 2019, in which an unknown plague has transformed the world's population into vampires. As the human population nears extinction, vampires must capture and farm every remaining human, or find a blood substitute before time runs out. However, a covert group of vampires makes a remarkable discovery, one which has the power to save the human race."



 
ini dia Edward Dalton, macho lagi kot dari si Edward Cullen tu, Cullen kan jiwang2, Dalton plak ganas. dia adalah vampire, tapi yang tak suka minum darah manusia, so dia nak berubah semula jadi manusia, then korang kenalah tengok sendiri macam mana vampire bertukar jadi manusia semula.

piess ; sesiapa yang geli, fobia, tak tahan dengan darah & keadaan yang meloyakan adalah dilarang sama sekali tengok cerita ini, takot2 termuntah dalam cinema. eeeyuckkks!~

4 comments:

SweetyMui2 said...

edward tu nm org zman dulu2..vmpire ni kan tua2..heeee..

btw,cam xhensem je hero tu..ahaks!!

CikChelsea said...

central square ke city square ;p
hihi

i ttp pilih edward cullen auw auw~

sweetymui2, ethan hawke tu hensem la dik ;)

Hazirah al-Barakbah said...

SweetyMui2 ;

ihh hensem wehh tapi tua sikit lah kot. masa ngah jd vampire mata kaler oren u! lepas jd manusia teros hensem secara tiba tiba hehe

Hazirah al-Barakbah said...

CikChelsea ;

ehh ehhh ehhhhh! city square ehk?? ahaha, selalu sbot CS saje..

yelah yelah nk edward cullen jugak sbb die romantik phew pheww tergoda~ *_*