Friday, February 19, 2010

Tekanan Bila Dapat Kad Kahwin Sahabat?

kawan aku bukan stakat dh kawen, dh ade anak dh pun. takde pulak aku rasa nk depressed sbb tgk kwn ade anak. tgk kad kawen lg la takde rase pape. muda g oit. pikir kawen watpe ye dak? byk lagi perkara nk kena buat. nk bergedik sesama rakan. tak ke terbatas bila dh kawen nnt? belum tiba masanya. haha tunggu lah 2012 kot. takpun 2013? :)
ok so smlm me n my Gediks went to Hazwani Nasuha's house, she was one of our classmates masa kat Convent dulu. masa kenduri kawen die kitorg smua tak cuti. makanya sorg pun tak dpt dtg tgk.
alang2 dh cuti so mama min, mama shena, mama wani, mama roni, mama hazi, mama syerah, n mama ela pakat2 lah g tgk mama muda n tecik molek nih. saje tanak gelarkan diri aunty, gelarkan mama cam gediks sket ahh kan. fuhh kami mama mama muda weh :) 
Hazwani masakkan kitorg lunch. bukan kami nak, sian kot pantang pun tak habes lagik, tapi dia still nk jugak jamu kami makan. mulut ckp tanak, perut ckp g ahh makan cepat oiii. hehh T_T
ehem *_* gaya mau ade ahh kan sambil3 mulut dok bergosip. aman weh dpt anak camnih. bising lah mcm mano pun, passing3 lah berapa tgn pun, mata still tutup rapat. aduyai aman sgt lah aman. senang idup mama die. mama die kena bedah nk keluarkan die, tu la nape besar sgt baby? sian kat mama. mama dh laa kecik nau bdn.
 
ehh mama hazi lupa la nk btau readers nama baby.
" hi cemua, nama i mohd khairul hazniq. uolss can call me hazniq okay. i dh terkena tempias kegedikan mama2 vouge yg dtg smlm. tak sabarnye nk jumpe mama2 vouge tu lagi sbb diorg smua cantek3. hihi. boleh cuci mata kan kan :). tapi diorg smua hinggaq laa. saket tinge i tau!!"

ok dah mlalut.
bai!


24 comments:

Abdullah Ghani said...

saya dah nak kawen..
kamu bila lagi ?? :p

Hazirah al-Barakbah said...

abdullah ghani ; sy masih muda. baru 23tahun. byk lg perkara kena tempuhi sblm terjah alam kawen. so slmt berkahwin pakcik :)

Zarpeno said...

dia mnikah dgn sapa

Zarpeno said...

dia mnikah dgn sapa

Hazirah al-Barakbah said...

ntah. tak dikenali. bkn org sekeliling kita laa..

Husna Hadzarami said...

hai,
saje singgah.
ala awak muda lagi kot.
kalau saya tengok kawan2 baik kahwin rasa biasa je, tapi kalau tengok kawan2 baik dah ada baby mesti rasa semacam je..
huhu..

Hazirah al-Barakbah said...

husna ; mmg pun muda lg. so takde ah nk rase tertekan ke ape ke kan. but ada yg mcm agak tak sdap duduk bila ada kad2 kawen kwn sampai dulu..semcm jer? hehe.. kena kawen dh la kot tu :)

hans said...

budak kelas aku baru sorang kahwin
so tak ada tekanan lagi la buat masa nih
ahahaha

Hazirah al-Barakbah said...

hans ; ya ya aku dh ramai yg kawen tapi still tadak tekanan pun lg. sbb jiwa masih muda..awuuuu :D

Ah Fatt said...

aku pun x tekanan
haha

Hazirah al-Barakbah said...

ah fatt ; bagos. leh geng aku. haha..

bellar0ssa said...

huhu.memang pon.kalau dengar orang kawen dapat kwen.tekanan woo.lagi2 makcik pakcik dan segala anak pinak sume dok ty.huhu...

syahirah alyahya said...

yeyeahhh kita masih mudaa remajaa..

~aNiS~ said...

cpt nyer dia kwin ek..
wani sorg lg wt ape skrg??

Hazirah al-Barakbah said...

syerah ; aku sian siot tgk mak dia masa mak dia dok tanya2 kita ngaji kat man apa smua. huhu..

Hazirah al-Barakbah said...

anis ; wani sorg lg yg mana? wani jerung ka?

Hazirah al-Barakbah said...

bellarossa ;

ohh tekanan eh? haaa tu dah kena kawen cpt3 laa tu.. i takde plak tekanan smua.. sbb jiwa dok muda g. awuuuu :)

rohanimohamednoor said...

sbg sorg single aku tertekan..mcm leh blah x??hahaha..

pah..dak tu cuci mata ka tgk kta??mata pon xbukak??asek nena jek

Hazirah al-Barakbah said...

roni ; wahaha mcm perempuan itu :) boleh blah sgt3..aku tau ang sgt tertekan hehuuu...

hahaha bukak pun mcm dia cam no? haha buat entry bah mst ahh hiperbola sket :)

~aNiS~ said...

a'ah..wani yg klas akaun 2..dia wt pe skrg???

rossoneri said...

tak tertekan tapi takut..rasa mcm dah tua plak...wawawaw

Hazirah al-Barakbah said...

anis ; study kat unitar. fb dia nur hazwani. ni emel dia aliendonat@yahoo.com

Hazirah al-Barakbah said...

rossoneri ; hahaha takut sbb nnt org kata dh tua tp tak kawen2 lg ehh?

~aNiS~ said...

k thanx...dh add dia dh.. :)