Thursday, December 3, 2009

PRINCESS KEBAYA CONTEST



Syarat-syaratnye mudah je: 

  1. Contest ni terbuka kepada semua bloggers.
  2. Dengan sukahati jadi follower wawa and add link blog wawa dalam bloglist korang.
  3. Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jangan lupa di linkkan dengan link contest ni.
  4. Peserta contest ni mesti berumur 17 tahun dan ke atas
  5. Sila upload SEKEPING SAHAJA gambar korang (gambar individu). Gambar lama pun boleh...Gambar tu tak kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya Indonesia ke…..apa-apa aje asalkan namanye kebaya….
  6. Pastu, story mory sikit pasal gambar tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan.
  7. Entry tu mestilah guna tajuk ni PRINCESS KEBAYA CONTEST
  8. Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan wawa jengah blog korang.

Pemenang akan dinilai oleh pihak juri yang terlibat dari segi KEANGGUNAN dan KESOPANAN korang dalam menggayakan kebaya. So….posing la cam mana pun :)….tapi, gambar kebaya kawin korang yg dah sedia vogue de vass tu disqualified tau…….




4 PEMENANG TERBAIK AKAN MENERIMA HADIAH MISTERI DARI WAWA



Tarikh Akhir Penyertaan : 17.12.2009 (JAM 12.15 TENGAHARI)
..........................................................................................................................



sudah daku bilang sama kalian, daku amat2 lah dlm mood contest. ada lagi blog mana2 yg anjurkan contest? daku mahu turut serta. hehe.
penah kalian nampak kan gambar sebegini? tp versinya lain sedikit. gambar sebelum ini agak gedik. tp gambar ini daku haruslah bergaya ayu karena juri akan menilai gambar2 peserta dari segi KEANGGUNAN & KESOPANAN menggayakan kebaya.




kebaya ini daku beli dari Bandung, patutnya ada lah kaennya kan. tapi semasa daku menggayakan busana Kebaya Pendek ini, daku pasangkan ia dengan seluar jeans. sbbnya ketika ini daku menghadirkan diri ke rumah terbuka sahabat daku dengan tema Tradisional Kotemporari. 


okeh jap apesal i ckp 'daku' nih hehe amek feeling ok! kebaya kan org lama2 yg selalu pakai. maka haruslah ckp gaya lama2 jugak. boleh? :)


before this mmg tak reti nk pakai kebaya. hey baju kurung pn jarang3 nau i pakai okeh. kebaya lg lah. tp dh makin tua ni rasa tingin sgt2. tgk org laen pakai cantek, i pakai for sure ahh lagi santek gitu ye tak? :)


okey tak wawa? :)

9 comments:

wawa said...

salam kenal ChePah.....

thanks ye join contest kak wawa...
syarat suma dh ok....
k.wawa tengok ayu mcm pengantin dah...bila nk leh makan nasi minyak ni??? :)
k good luck tau...tunggu result ye

ChePah said...

wah nasik minyak blaja pun tak habes g ni yang oi kekeke..

hans said...

haih
kalau den masuk kena pakai kebaya plak
mati kena kejar dgn parang oleh mak den kang
haha

Zarpeno said...

nenek kebayan buleh la oi.hehe

ChePah said...

hans : ko mmg tak layak okeh.
haha tak sanggup aku nk nengok ko pakai kebaya. auww sopan gitewww.... :)

zarpeno : hang la kebayan tu

iedaLUVsham said...

alahai comelnyer che pah! cute! akak teringin gak nak masuk tapi xde kebaya terbaru la..paling last pakai kebaya 4thn lepas, hhuhu!!!

ChePah said...

wawa ckp kebaya lama ehh pic lama pun boleh jer janji kebaya..haaa g ah join kak :)

[z@ck] said...

ak nak hantar gmbr obscene..
ahahaha

ChePah said...

zack : woh ape kes hahaha.. g ah join bebb...