Saturday, December 5, 2009

Awek Hot, Gadis Comel, Perempuan Ayu semuaya ada disini



malam kelmarin atau entah bila, seperti biasa aku melakukan aktiviti harian aku, baca blog2 yg aku follow. aku mmg akan lawat blog2 yg update di dlm dashboard aku ni. mengisi masa lapang disamping dpt tahu cerita2 menarik tentang bloggers2 yang laen.

trpikat dengan satu link dr blog siapa entah aku lupa, maap. si blogger tu ada linkkan 1website yang agak menarik minat utk aku klik - Gadis Comel.

aku klik, nk juga tahu apa isi kandungan laman web tu, yes, seperti yang dijangka, penuh dgn gambar2 gadis2, drp yang terdedah sana sini hinggalah yang bertudung litup. tapi sekejap saja aku tilik website tu, terus aku pangkah setelah melihat gambar yang agak tak menarik minat aku sbb byk lg blog yg patut aku baca berbanding website ini.


tapi tadi pagi setelah selesai mengemas rumah, aku terfikir nak tgk kembali website tersebut. sbb aku rasa takot2 ada gambar aku atau gambar org yang aku kenali. maka sepanjang hari ini aku menilik setiap page di website tu. mmg sgt byk gambar2. dan alhamdulillah stakat ini tiada gambar org yang rapat dgn aku. tapi ada jugak la gambar 2 3 org bloggers yg aku kenal disitu.




org yang tak bertanggungjawab send2 gambar ni sgtlah tak patot aku rasa. tak perlu lah kan nk curik3 gambar org kat friendster, myspace, facebook, flickr or even from blog. ini dikira dh langgar hak peribadi org lain.

.........................................................................................................................

aku ada pengalaman gambar dicuri. org laen buat 1 account myspace yang laen n smua gambar2 dlm tu adalah gambar aku disertakan sekali gambar yang tak sepatutnya ditayang n sah3 bukan gambar yg berasal dr tubuh bdn aku. nama, umur serta info yang laen smuanya adalah tipu belaka.

lepas aku dpt tahu kewujudan acc tu, aku msg org tu dan aku report pada admin myspace sbb org tu dh amek gambar2 aku n buat acc laen utk tipu org laen. sumpah tiada gambar2 aku posing maut sbb smuanya gambar aku betudung. sejak dr tu aku delete acc myspace, friendster aku buang gambar2 n biarkan kosong. sbb kejahilan aku approved org yang tak kenal jd padah pada diri aku snirik. skrg aku serik!!

acc facebook aku akan tapis sebaik mungkin. even org tu aku kenal, tp aku rasa tiada kepentingan dalam hidup aku dan hanya nk menyebok tentang kehidupan aku, wassalam la jawabnya. aku takkan approve org2 sebegitu.

aku dah penah terkena, aku tanak org laen juga terkena. so dear readers, kalo nk approve org tu biarlah yg kita kenal, yang kita rasa org tu takkan kenakan kita kemudian hari.

ps. rasa kelakar bila aku buat entry tanpa gambar. dh upload tp aku rasa mcm tak ptt maka aku remove smula :)
pss. igt pesan akak nih yer adik2. jgn aprove org yg agak tak snonoh :)
psss. aku dpt tahu org curik gambar dlm blog aku ni siap lah korg aku kejekan! AMARAN KERAS! :grr
pssss. lama gila kot nk siapkan entry nih. kekasih suruh fikir btol2 wajar atau tak selitkan perihal website tersebut.

okeh siap. :)

8 comments:

[z@ck] said...

trus rs nak disable right click..
bajet hot..
ahahaha

ChePah said...

zack : haha takpa weh demi keselamatan kita jgk.

Zarpeno said...

hahaha.woih gmbaq hmpa dua tak masok la situ.kot gmbaq aku ya la.haha

ChePah said...

zarep : hang igt hang comey kaaaa?? ataupun hang tukaq jantina tanpa pengetahuan kami smua??

hans said...

hahaha
sebab tu dkt myspace gua dah buang semua gambar
dkt fb member2 gua ramai
kena berhati2kan

ChePah said...

hans : kalo ko letak gambar cane pun tarahal la bai. ko laki ah. laen ah kalo ko g tayang tubuh ko tu. mmg jd HOTT ahh kan.

yes3 kena berhati2 dgn sape jer :)

saadah saadun said...

waa..
gambar aku ke?
ekekekekke

ChePah said...

saadah : kalo ade gambar ko aku akan repot punye..hehe ni yg bloggers femes2 tu laa..