Friday, November 27, 2009

Gedik Langkawi 3

day 2 hari jalan-jalan pusing langkawi.







while waiting for others. yes datin2 artis2 kan kena mekap dulu before kua. i mane reti nk mekap2 ni. pakai bedak, pakai lip balm, calit eyeliner sket, calit perfume sket dah setel. datin2 artis2 nk kena pakai eyeshadow lah, blusher lah ntah mcm2 lagik lah i oso don't noe lahh hehh :)
ini di pantai chenang, btol2 dpn chalet ktorg duduk ni. kalo dok awana belum tentu dpt tgk pasir cantek camnih. hehh saje sedapkan hati tak mampu dok awana keh3 :)




so that morning we went to Langkawi Cable Car yang terletak kat Gunung Machinchang. Ramai sgt lah manusia beratur almost for 2hours baru dpt naek tau! laen kali nk g jgn gedik2 dok photoshot, g jer dulu bratur. kang jd cam ktorg ni. habeh cayaq mekap ceq tauu :)





i like the way we pose. haha yahh mcm buruk kan? alaa kami bknnya pro :)
the right pic ni klako tgk kaki masing2. mcm buat formation hurup jer. pluss kaki kedingggg!!! kahkahkah.




we were at 652.5meter above the sea level. kira tinggi ke tak tinggi ni ekk?




last2 tinggal kami berempat jalan sampai ke hujung jambatan gantung ni. yang laen gayat!
lepas jer dgr sharina ckp -


"ramai org mati masa depa buat jambatan ni. hang tgk la tinggi mana. ataih buket plak nih. tinggi gilaaa"


4org tu cabot! patah balek ke tempat yang tak bergantung. cehh hahahaha.
masa nak naek balek ke cable car tu masyaallahhhhh!!! penat! saket kaki! mcm nk tekeluaq kpala lutut weh! nmpk sgt kaki dh tak kuat! tu laa dh lama tak bersenam. asyek dok ngadap FB, Blogshop. mana nk kuat otot2 tu. hehe :)




next destination - Black Sand Beach. yes, pasir disana adalah berwarna hitam.
kesah donggeng kata ada ikan duyong sumpah pantai tu ke cane ntah sbb murka pasaipa ceq taktau. nk tau kena p tanya lah kat ikan duyong tu snirik. tp benarkah wujud ikan duyong kat dunia ni?? wallahualam...
tp dr segi logiknye plak, pasir ni hitam sbb adenye bijih kat dasar laut situ. so bile dh campur2 ngan pasir biase, jadilah hitam camtu. i salah maapkan i hehe.




yer mmg hitam. seb baek kaki smua cerah :)


after BSB, ktorg g pusing2 langkawi. antara tempat yg kami lalu -
Air Hangat, Galeri Perdana, Telaga Tujuh waterfall.
kiranye kami pegi smua tempat lah kat langkawi tu. hehe.
Lalu lambai3 then teruskan perjalanan ke Pekan Kuah. Beli cokelat lah ape lagik!
setel2 beli cokelat, balek chalet n MANDI PANTAI :)



6 comments:

rohanimohamednoor said...

yerp..mandi pantai mmg best..men aci ligan dlm ayaq super duper best

ChePah said...

rugi sgt my kaki bengkak lg..kalo dak mmg i lari suka hati..dpt release tensi ohh bebbb!!! tp lari jugak..tu pasai sampai la kaki tak ok g tsk :|

khairul onggon said...

ekekekeke... gedik santai takpe cik akak... mmg syok bile kita dah ngan kawan2, time tu mmg dunia ni kita rasa kita yg punya ekekekeke.. best!!

ChePah said...

khairul : i dpt rasakan org sekeliling mst kata ktorg gedik nk mampos! hahah tp tu la..kami dgn dunia kami snirik..tak heran org laen dh..hehe...

rohanimohamednoor said...

kaki tasaket tp talarat nk bwk badan melarikan diri..hehehe..sumpah air mmg tumpat

ChePah said...

roni ; hang tau dak depa dok p tgu tgh2 sbb depa tau hang takot nk p tempat dlm2! hahaha...