Thursday, October 8, 2009

. Kamu Kena Extend 1 Tahun .

APAAA? KENA EXTEND BLAJAQ LG 1 TAHUN??
course tak diiktiraf?
kalo grad awal pun sijil tak laku??

KEPALA BAPAK KAUU! aku dh habes lama blaja lg kau nk soh
extend lg kaa? tlg laa aku tanak extend hanya sbb perkara remeh2 ni smua. pihak pentadbiran yg bermasalah tp yg jd mangsanya? yaa kami smua,student dr fkbsk.

kalo dh tau kurikulum tak btol lg takyah la amek student direct entry (dr diploma so msuk 2nd year dgree terus). tak ke skrg bikin kecoh? heyy aku tanak extend! aku dh plan mcm2 after aku grad on 2011 nnt okeh! by the tym aku grad dgree umur aku dh 24! mmg muda tp dh terlambat! beza ngan kwn2 aku yg laen yg mana amek matrix dulu. nk kata aku nyesal tak teruskan matrix? ohh tidak sama sekali.aku tak penah mnyesal kua dr
matrix changlun tu.

aku doakan sijil dgree aku laku laa.. tanak la penat2 blaja but then tak dpt ape yg aku nk.

n the good news is aku takyah extend!
so aku dpt grad on tym!
tak sia2 aku kuakan jap air mata aku td huwahuwaa ;|
boleh la aku plan sambung master dgn hati yg gumbira.ecewahh..

nahh tatapan umum muka gumbira + mata bengkak harus dikaver hahaha


ok ciauww :B

16 comments:

ayinn said...

huhu,..

aku pon tanak extnd,..
erm,.. btw, cmne tetibe leh tau xjadik extend???

JIMMY ASMARA said...

tak sanggup gua kalu kena extent..

harap2 tak la!

ChePah said...

ayinn ; PA call,jumpa dekan la timbalan dekan la..so dh sort out takyah extend..sonok!

jimmy ; doa2 la grad on tym ok.

Adi Wahab said...

salam...
agak kasar perkataan diawal2 tu...
kurang sesuai...

hurm..
insyaAllah...moga Allah permudahkan segala urusan..

[z@ck] said...

apasal ad yg kna extend..
how come x diiktiraf plak?

ChePah said...

adi ; mmg kurang seswai..tp aku dh geram sgt3. sape nk kena extend tak pasai2? padahal pointer ok n takde kena repeat paper or wut so ever..yer syukur allah dh permudahkan jalan bg aku n sahabat2 aku..

zack ; aku diploma kan,masuk dgree so 2nd year trus..ada subjek yg boleh transfer means dh takyah amek n ada gk yg kena amek lg.tu yg mnjdkan kena extend tu..tak diiktiraf plak sbb tiba2 tym aku masuk,cos aku dikeluarkan dr fakulti elektrik..bila dh jd fakulti baru,kod course baru,so kena tnggu pengesahan apa ntah..haha..tak phm btol ngan pntadbiran ni..last2 student kena tanggung :)

rohanimohamednoor said...

lastweek aku ada dngaq lafi cta..membe kepada membe dia dah meki utm..meki tu..pon masalah sama..hampir kna xtend sebab xlps..ada subjek core dpa xda..seb bek 1 subjek ja..so dpa akan amek sem dpn..spa yg ada drop paper dlu2 yg baru nk amek sem dpan jnuh laa...

ChePah said...

roni ; ntah la..kadang masalah dip masuk dgree gini la..sat boleh transfer sat tokleh..paihtu tambah tolak subjek ikut suka hati..shud be tgu la batch baru baru la ubah kurikulum smua tu kan..ni tak..ntah la tak phm aku..politik jgk la sbnrnya ni haa...sabau ajolah aku ni..

Fatt Chin Choy said...

bikin hot jer kan

rohanimohamednoor said...

tu la..sabau ja la..

ChePah said...

fatt ; agak hot jugak laa hehe

roni ; dugaannn

izhar.izaidin said...

tu laaa..org ckp degil..

Anonymous said...

ape salahnye extend..hahaha

ChePah said...

anon ; salah laa.....nnt kena grad sorg2 tanpa teman seperjuangan sgt sedih okehh

Noorlaila Mohamed Nor said...

kos apa ek?
mmg tensen ah klu kena extend
grad by 24
perghh lambat dh tu
huhu
tp dah setel kan?
nasib baik laa~

ChePah said...

laila ; biomedical engineering.haha kan lambat kan sbb amek diploma dulu..jalan jauh sket laa..