Sunday, August 16, 2009

#147 Tepian Tebrau

Dekat 1bln lebih dh dok skudai nih, ni la baru aku kua meronggeng di hujung minggu secara marathon n bersama kekasih hati.hoho.

Sampaikan si rumate merajok oh. cakap tak lunch n dinner sama dia.oh rumate.bersabar saja lah yaa.

Aku harap ko paham la eh eh? nnt aku teman ko mkn eskrem keyh? hehe.

Malam semalam kiranye jumaat mlm la kan? aku g mkn dekat Tepian Tebrau.

Sblm ni tahu nama jer sbb Izhar n his family slalu mkn kat situ.Yang aku tahu tmpt mkn best2 kat JB ni cthnye- Singgah Selalu kat Danga Bay, Rumah Limas kat Danga Bay jugak, Zorro kat Stulang Laut ke Darat ntah lupoo la i. haa tu la tmpt slalu kitorg g kalo mcm nk mkn hebat2 sket.

So aku yg rquest nk g mkn kat situ. Sbbnye aku kepingin mahu itu Tauhu Bakar seyy.oh tp org itu sgt takut akan kesesatan.nape aa?padahal GPS ade jer dl hp canggih manggih tu.lek ahh.kalo aku laa kan, redah jer beb!usha signboard confirm akan sampai punyerr…ok abaikan.

Ok nk story bout dis place.tmpt ni mcm foodcourt lah.kedai die terletak kat corner jln.sblm sampai jam besar kat padang apentah tu,belok kiri sure akan jumpe punye.tp masuk dlm sket ah.pandai2 korg la carik.pyh nau nk bg direction.mcm ade jer yg nk g huhu.

Kat situ tauke gerai2 tu kebyknnye cina lah.tp ramai jer org mlayu mkn2 kat situ.kiranye mst la halal kan.gerai yg aku mkn yg plg awal2 masuk.nama gerai itu adalah Gerai Yong Yok ke apentah.aku igt2 lupoo lah.

Menu yg ade- tauhu bakar,rojak buah,kerang rebus,sotong kangkung.air plak ade abc,cikong,jelly menatang pe ntah.byk la.grg2 pun ada.tp aku suggest kalo nk g mkn kat situ,takyah la bli yg grg2.beli jer tauhu bakar,rojak smua tuh.cnfirm konyang jugak la.tp kalo pwot tuh muat tampung kapasiti besau,silakan lah.hehe.

Pas mkn pwot twus muncet secara mendadak.die ckp aku makin mengecil.ohh entah ler.padahal mkn mcm piranha!!

Ok bubbye!

8 comments:

rohanimohamednoor said...

sotong kangkung..
kerang bakaq ka goreng ka..
TAUHU BAKAQ..

ol my fav..
mohon bawa lah aku ke sana..

ChePah said...

roni : mai sini nnt aku bawak..no hal punyaa...

Iz is back!!! said...

bestnye, makan kat ayong ek??

ChePah said...

iz : oh ayong ke nama tmpt tu? hehe..pandai2 g tambah yong yok plak..

izhar.izaidin said...

orang dah ckp ayong...die mandai plak tambah2

ChePah said...

izhar : awk ckp yong je lah! yong tu saya..kang org igt saya bukak kedai mkn plak..so tmbh sket penyedap rasa..hehehe

emilya said...

sedapnya tauhu bakar...kt KUantan nih susah nk cr...

ChePah said...

emilya : kuantan ssh nk carik? haa kalo camtu dtg2 la johor :)