Saturday, August 8, 2009

#137 Surprise BBQ Birthday Party 070809

Salam n hai all (^^,)

Wah sgt fenat ohh ber-rewang ber-ramai2 nk menjayakan ‘kenduri dh boleh nk kawen’ kwn2 aku sekalian.hoh takkan nk kawen ber-ramai2?eh tak tak.ni bday party.yela masing2 dh umur 22 kot.dh boleh sgt dh nk kawen nih.lg 1 bak kata one of the bday girl tu-

“setiap kali sampai birth date,makanya kita makin santek.*sambil kelip kelip mata*

Ohh aku sgt sokong! Sapa lg yg sokong jom ramai2 tgu bday masing2.boleh buat niat nak santek lg tahun nih.contoh la kan.kalo niat nk cpt kawen pun ok je hehe.tu gatai sgt dh tu namanya.

Aku rasa bahagia gk bila ada kawan2 camnih.yg ber-semangat nk buat sesuatu.kat kl dulu tak dpt mcm nih.yelakan kat mane nk BBQ smua.baek g KLCC ke,MIDVALLEY ke kann.skrg kitorg UNITE.bebdk DIPLOMA UTMKL sgt lah rapat disini.makanya terjadi-lah aktiviti kami kami ini.

Mlm sebelum kjadian kami adakan meeting.mak aii kelam kabut kalo dgr pintu di-ketuk.yela

tibe2 kang org yg nk diraikan dtg jengah,tak syok n tak jd la surprise kan.meeting meeting meeting agih agih tugas den tamat.

Esoknye, gotong royong siang2 ayam, sosej, jagung, keledek, kubis

n carrot utk nk buat coleslaw, pastu brg2 utk nk buat perap ayam huda terpaksa g kat ARKED K9. Ye ah bygkan takkan nk tumbuk guna penumbuk?takkan nk giling guna siku?? So terpaksa g café n pinjam blender makcik café tuh.hii mmg rilek sudahh la huda tuh.

Aku tak dpt nk tlg ptg jumaat memandangkan ada LAB yg menyemak di ptg jumaat tuh choyy!so after setel lab aku pulang mandi solat asar bagai trus aku menuju ke TAMAN REKREASI DPN PUSAT KESIHATAN.bdk UTM sure tau la tmpt tuh.tp mayb gk tak tau sbb tmpt tu tmpt baru je lg kot.not so bad la tmpt tuh juz pencahayaan yg kureng jer.yg laen2 OKEH bebeh!

Tugasan pertama aku-nyalakan bara api!gagaga berkat kesabaran jd jugak tau bara bara tuh.sambil2 tuh bergilir-gilir lah g solat kat Pusat Kesihatan tuh ha.

Jam8 org org yg nk diraikan tak sampey2 lg.pwot lapo dh mmg nmpk ayam ngap ngap dolu lah sbb pwot ni byk songeh ohh.kipas punya kipas,bakar punya bakar sampey lah 2biji moto,slh sorg yg nk diraikan tiba.5minit kemudian tiba neo membawa sorg lg yg nk diraikan.sorg lg tak kunjung tiba…..


……bersambung

^Pjg2 tak syok nnt org tak baca confirm hahahaha..(^^,)^

6 comments:

rohanimohamednoor said...

jom p picnic bbq cuti ni

ChePah said...

jom jom jom!!!!!

rohanimohamednoor said...

sedim..nak?

ChePah said...

sedim? okeh jaa kot hehehe

rohanimohamednoor said...

oloh..kot pulak..xpa cm lmbt g ja kan..aku cuti ang xcuti lak..

ChePah said...

tau takpa..takkan tym raya nk buat kan..tgu la cuti sem ujung thn nnt ohh