Tuesday, August 4, 2009

#133 1 Malaysia 1 Cabaran

"1 malaysia utk semua"
1 malaysia demi membangun rakyat malaysia berbilang kaum.
ayuh kita sahut cabaran tersebut.

tettttt!
mari kita lihat menu hari ini okeh.
waduh rindu la pulak masak2 kat umah.
dok sini mana masak.
tapau aje ohh~

oke ini menunya-
apa macam?
pelik baca menu2 nih?
apekah manyak penyet2.
gule la rawon la cek pun tak tau ohh apa rupa mknn2 tuu smua.
cek tau penyet2 tu ja.
mknn jawa nih anda tau ngak?
tak tau takpa nnt p la indon try2 oke tu pun if duet manyak la.
tak mampu dtg jer skudai ni ohh.
melambak mknn jawa mariii!~

slalu mkn nasi ayam penyet utk dinner.
tp harini laen sket la.
kitorg mkn lunch ohh.
kat kedai baru juga.
bersama2 bebudak cos aku oh.
1st tym lepak ramei2 luar dr campus ohh.
mantapp!

takde lah ramei pun yg g.
8org jer pun tp tgk lah kami berbilang kaum.
melayu ada, indian ada, chinese ada.
dr kedah ada,sarawak ada,penang juga,selangor,melaka,johor pun ado jugek ohh.
macam2 campur2 ohh.eh dh mcm2,lg nk ayat campur2.

ok so pasni mana plak mau pegi??

9 comments:

izhar.izaidin said...

1st lepak lua kampus..
huhu..sdey gle ayat!!
yg penting nnt boleh lepak kat ktn :p

ChePah said...

means bersama2 bebudak cos la..haha syhh rahsia ohh

rohanimohamednoor said...

rawon tuh tulang..gule rawon=gulai tulang

ChePah said...

roni : ish dh jawa dh kawan aku nih

me_yana said...

hoho...nasik ayam penyetttttt....

rohanimohamednoor said...

btw aku windu aym penyek..bila la dpt pkena lg..awt la kt2 sni xdak aa?adakah aku xabes xplore lg?

[z@ck] said...

gila unik cara dia display menu..
guna liquid ja..
jimat kos..
hahaha

nur hidayah isa said...

cm kenal je kat mane ni.kat restoren nama sayang ke ape tah. kat taman u kan?hehe

ChePah said...

yana : nnt mkn sate plak weh!!

roni : aku rasa ada kot kat bp..try la carik lagik kot2 terjumpa kaa...

zack : aku tertarek trus nk snap pic.konon nk mengabadikan kenangan sbb sgt lah unik hehe

hidayah : haa restoran baru kot tu b4 dis tak penah plak nmpk bukak hehehe