Sunday, July 19, 2009

#120 Pelaburan Duit Ibarat Melaburkan Taek Pada Loji.eeyuk!

sape tak suka shopping?
oh don't say to me dat u hate shopping!
shopping tu 1 terapi yg baek ahh.
betol ke?
yela kalo shopping boleh je bakar kalori tau.
so kalo tak jogging tp g shopping pun dats enuf la kan?
kalori dh terbakar.
ok pengulangan isi nmpknya.

sejak2 ada bodband snirik aku gilaa on9 shopping.
n sejak2 aku jumpa aweks2 kt utm pakai baju sama ngan aku bli dr jj tmn u trus aku suka on9 shopping.
aku tak sukaa ahh jumpa org pakai sama baju ngan kita.
aku tau korg2 pun mst tak gemar kan?
mst rasa org tgk2.

"haha tgk tuh ada org pakai baju sama cam ko ah"
"oh ohh kita ada kumpulan boria kat utm nih"

ok bkn skali tp byk kali.
so i juz hate it so much u noe!
so bli on9 jarang nk dpt sama ngan org laen.

another thing is kalo korg kua shopping kan.
korg prefer kua sorg2,bersama boipren o with ur girlprens?
as for me i most prefer shopping alone.
tak tau knapa.
mayb tenang n tak gopoh2 nk pilih.
sbb kalo ngan girlprens takut nnt diorg nk g mne2 plak kan.
kalo ngan boipren plak hmp.
laki mana suka shopping kan.
n nnt mst muka ketat penat dok follow jer.
pastu akan jd takde mood trus kita nk shopping.

las thurs aku g jj tmn u.
ada jcard mmbr day.
ok org jgn cakap ah.
beribu ribu berduyun tibaaa~
aku juz nk bli sua je nk tgu masuk fitting room oh God!
dkt 30min jgk la mnunggu.
n masa aku menunggu tuh mcm2 glagat jugek aku lihat.
bunch of girls with thier girlfrens.
couple everywer.
plg tokleh blah announcement ilang anak mau ada dkt 5 6 kali gak la.
see..punya smgt nk shopping.
anak sampai hilang.
ohh kalo aku la..aku takkan nk bawa anak.
serabut ohh!

yg si gf ngan bf plak.
mmg aku nmpk smua muka si teruna sgt lah masam lg masam dr mempelam tak masak g aku rasa.
haha kesian pada para teruna tu smua.
ohh my boipren u must be so proud of me sbb tak paksa u teman i shopping.
sbb i tak suka tgk u fenat fenat.
ohh i baek sgt kan?
haha masuk bakul angkat snirik ohh~

ok so happy shopping.
*tibe2 aku jd duta on9 shopping la pulak.BFF dh terpengaruh.cayalahh~*

9 comments:

Ariana Naziha Aris said...

Hello!

Ehem2.Ni 1st time tulis comment.

Anyway,online shopping sometimes a bit disappointing la.Lagi2 bila kita x expect dia punya tekstur fabrik ke apa2 barang tu x seperti yang kita bayangkan.

Tapi yang best-nya,most goods sold are hard to find! ;)

izhar.izaidin said...

raye nnt kite soping same2..hehehe

[z@ck] said...

aku pn prefer g shopping sensorang..klu berteman pn ngn girls..takmo ngn laki..knfirm tarik mulut muncung jaa...

p/s: baju raya aku TERsama ngn classmate aku.p pki lak time pot luck.OH..sunggh boria penang!

ChePah said...

ariana : ya ya betol tuh..tp best sbb takkan nk sama ngan ramei org la..saket hati oh camtu..

izhar : haha i hope so!

zack : hahaha sama ah kita..laki asek nk duduk ja kalo jumpa kusi empuk mahupun koras! mak ai ada boria ah pulek..haha maluuuuu~

s.y.a.r.q said...

syarq suke shopping berteman...
sebabbnyer dye bleyh bg pendapat same ade ok atau tak...

haaahhh..tak soke org pakai baju same ngn kite,,, maluuu

rohanimohamednoor said...

aku suka soping on9 ka mana ka janji ang lanja..hehehe

ChePah said...

syarq : hehe camtu yer? tp kdg2 kita h suka sgt baju tu tp org tu kata tak santek..so camne tuh?

nini : oii ayat bm apakah nih?

Ariana Naziha Aris said...

seronok sbb x sama baju mcm bdk2 beli kt jj!

ngeh3x.

ChePah said...

ariana : oh sgt tepat! nk g jj takkan beli baju punya..tak sokaa ohhh! ngahahaha