Monday, June 29, 2009

#94 Mimpi Yang Tak Pasti

samat pg samat tgh hari samat ptg n samat mlm.
all in 1 post la aku bg ucapan selamat.ok kah begitu?

aku meng-hitung hari mahu pulang.
tiket juga sudah lama aku beli.
bakal pulang pd 5julai nnt.
huhu..tamau balek..lg suka dok umah kena masak dr dok skudai yg bosan tuh.
tiap kali cakap pasai skudai mst aku kata bosan kan?
tewoknya aku ni!
padahal tmpt tu la aku menimba ilmu.
oke oke aku kata p lah skudai best.
satg kecek hati pulak ngan aku nih.hee hoo!

aku siap mimpi lg yg aku kena tgl bus.
tak sedih tp cukup gumbira hatiku ini.
alangkah bagus jugak kalo airasia ada buat direct flight dr as-jb kan.
takla aku nk dok dlm bus for about 10hours!
haishooooo! fenat saket montot tau dok lama2! m(o_O)m

aku mencik la mencik!
anjing jiran sblh ni suka sgt mnyalak.
tp aku rasa baguih gk ada anjing dkt2 ngan umah.
leh tlg jaga kawasan.
yg aku tak suka adalah mimpi aku smlm.

sila tgk gambar di-bwh ini.
apa yg anda dpt lihat?
a. perempuan berambut kuneng?
b. perempuan berbaju hijau dan ber-seluar pndk kaler oren?
c. anjeng jahat meng-gigit kaki org yg tak bersalah?

.sila pilih yg mana betul.
.
.
.
.
.
.
yaa mana pun betoi la weh.
aku mimpi digigit haiwan yg dikatakan man bestfriend's itu!
n mahu tau apa maksud disebalik mimpi aku tuh?
setelah aku ber-tanya-kan pada pen-tafsir mimpi,maka jawapan-nya adalah....
~
~
~
~
.Mimpi digigit seekor anjing.
..Peringatan agar anda waspada..

hah..aku harus ber-waspda setiap masa di-mana sahaja aku berada!
kenapa mngapa la aku kuat mimpi skrg neh?
hmp. Ya Allah aku mohon kau lindungi-lah hamba-mu ini dr sbrg malapetaka buruk.
aminn~

13 comments:

rohanimohamednoor said...

kuat lena..makan ubt tidoq pa??

ChePah said...

apa maksud kuat lena?
bagaimana itu?
nini aku mkn doyan td =)

izhar.izaidin said...

awk kene berhati2 dgn anjing jiran awk tu..

ChePah said...

takpa dia ikat anjeng tuh..kuat nyalak ja pun

rohanimohamednoor said...

tahniah..aku sok kot nk pch tradisi

ChePah said...

makan lelok jgn tertelan kulit tau!

izhar.izaidin said...

eh jgn men2 tertelan kulit doyan..bole kne kanser kulit nnt

ChePah said...

eh apo plak kulit.kanser kuku udah ler

rohanimohamednoor said...

penyakit kuku dan kulit tu virus apa plak chepah?

izhar.izaidin said...

aku tlg jawab utk chepah..die dok syok baring ats katil tu..penyakit tu disebabkan oleh vrus kuku dan kulit..

ChePah said...

apalah..kata td kulit doyan.jaga2 kulit doyan tu ber-nyawa.bila2 masa boleh men-cucuk tanam kuku anda!

pah syerah said...

apa nehh aku tgh makan doyan gak neh nyummy!!!!!
basoh la kaki seblom tidoq harap maklom

ChePah said...

aku basuh sampai ke lutut dh kot..mimpi gk..petunjuk la tu..