Thursday, June 25, 2009

#85 :: Entry Panjangpanjang ::

Oh hari amat bosan.aku taktau knapa.bgn pg bekpes.bekpes dgn 2keping roti yg disapu mentega+nutella digandingkan bersama air milo bancuhan sniri.setel bekpes twus masak.masak awai2 sng cpt sket abes so tak la rasa sgt panas dok memerap kat dapur tuh.lauk harini sambal tumis udang+petai,ikan pekasam grg,n sayur kubis.jap jela masak tot tet tot tet kol 1030 aku setel.masuk bilik sejuk2kan badan den barulah mandi.bkn takmau mandi awal2 b4 masak,tp kalo mandi awal nnt masham jugak bpeluh2 tym masak smua bagai tuh kan.so better after masak la baru mandi utk menjimatkan bekalan air.hehe.=)
Pas mandi badan pun segar smcm aku on9 la jap.cek2 emel,tgk kot2 ada baju baru ke yg berkenan di hati.tp aku harus simpan duit sbb aku berhajat mau beli novel new moon la.ade je softcopy dlm lappy nih tp agak tak puas baca ngadap lappy.tokleh nk feeling2 da bomb bagai.so ada cakap rm40,tp aku rasa kurang sket kot dr rm40 tuh.aku dh nengok tym kua ituari tp tak tgk plak harga bape.takpe nnt b4 balek skudai insyaallah aku beli.heks.;)
Aku dh mention kan hari ni sgt bosan tp aku rasa entry aku kali ni agak panjang bagai essay karangan muet aku yg ntah pape tuh.hahah! aku dah sgt puas golek2 atas tilam yg empuk nih.n aku dh siap terbayang2 kolej aku nnt.argh shit! Wut the fish cake! Aku tak suka oke bila dh nk balek kolej.sangat! sbb apa? Sbb jauh dr umah aku! Jauh dr sgala kemudahan mcm aku dok kl dulu.Tadak kawan2 yg besh mcm kawan2 aku kat kedah nih.haa jgn bunuh aku plak budak2 skudai!hehe. N semestinya jauh dr denden aku! Aku tak suka! Aku dok sana hanya sbb aku nk belajar.nk habeskan dgree aku nih!
Yaa.dulu dok kl sapa tak suka kan.nk kuaq sng.rapid,metrobus,putra,komuter,monorel,taxi berlambak! Kuaq sket dh boleh dpt bus. Skrg nih? Yalah mmg aku ada motor kt skudai tu.tp takkan aku nk nek moto terhegeh2 sbb nk p cs o jj tebrau tuh smata2 nk tgk wayang tayangan perdana bagai. Stakat jj tmn u tu boleh gagah la.tu pun aku dh rasa jauh hokeh! Sbb aku baru ja dpt lesen moto masa ry cina tahun ni.n jugak tak sangka umi waled akan bg motor kat aku.dok bajet akan dpt keta.wahh haha.bahagia kan kalo mak bapak bg keta sbijik camtuh.yalah umi waled mana nk cekau duit bg keta kt aku.ckup la stakat motor buat senang aku nk p class.bkn nk p rewang mrata rata.isk.sehat ke dak motor aku kat skudai tu kan?sian pulak kena tinggal.dh la jarang basuh.haih.
Hmp. Haih. Aduh. Ntah la. haha. Apa kena aku neh! Wargh tulun!
Tiap ptg jam 6lebey2 mst aku dgr bunyi ketapi tanah melayu.korg tau bunyi cane kan? Ha taktau? Meh kita buat lawatan ke ktm berhad.hehe. umah aku dekat je ngan stesen ktm alor staq nih. Tp bkn la sblh2 mcm dlm cite CINTA tuh yg uma si pierre andre tu..umah aku jauh gak.takde pun la rasa gegar2.
Ok nape aku btau bunyi ketapi? Sbb aku sure akan tingat denden aku. Sape denden? Denden nama sebenar diberi adlh mohd izhar izaidin.tp aku panggey denden.org laen jgn panggey!!kalo panggey aku kerat lidah.haa ganaih start dh! Heks. Hmp nape igt dia aa? Sbb las month aku balek kdh ngan dia nek ketapi.n mcm2 incident jd tym kami nk dpt nek ketapi tuh.kalo sapa dh baca kesah tu timaseh.kalo tak baca lg boleh lah baca eh.part1 part2.
Kawan2 aku nk tau kesah aku ngan denden aku tp siyes aku taktau nk cite camne.n mayb aku akan start la nnt from the beginning cane aku leh pasan kewujudan denden aku nih oke.hmp. sorry la kalo ada yg tak suka aku tulis pasal kesah aku pjg2. Tp apa aku kesah.blog aku n salah satu tmpt aku nk mngadu2 selaen kat denden n para sahabat.tp takkan tiap masa nk kaco diorg kan.so belog ni dh jd la sebahagian dr diari aku.
Ok aku stop takat nih dulu la oke.sorry pjg entry nih.mst ramai tak baca.aku tau sbb aku pun jarang baca entry org yg sgt pjg2.hehe.
so dadaa dear bloggies! =)

16 comments:

Zarpeno said...

weih nih beletiaq pjg punya..hahahaha

slamat pulang ke sekudeiii

ChePah said...

aku tamau balek skudaiiii!!!!!

[z@ck] said...

aku bc 1st paragraph n laz paragraph..
n aku bt conclusion nutella mmg sedap..
hahha

ChePah said...

pngakuan yg amat jujur. haha.
paihni mmg aku takkan lg buat post pjg2..aku pun slalu baca atas n bwh skali.hahah..

zack..nutella mmg shedap! isk. tp dble cheesebeger lg sodap! hahah

::LiYa:: said...

owh...
sy sorang je la kot yg bace dari awl smpai akhir...
tak miss ape2 perkataan pon!
hahahaha....

ChePah said...

oh my gossh! tenkiu tenkiu ada gak yg sudi baca pjg2 nih kan..
hee =)

rohanimohamednoor said...

aku pon bc suma..smpai xtau nk komen apa..kelu..

ChePah said...

sbb byk sgt cita dlm 1 entry kan?
hehe..timaseh baca rohani..aku pun ang tulis pjg2 knpom jgk aku akan baca..
kawan2 mst mau sapot =)

pah syerah said...

aku pon baca every single word haha =P kesimpulan aku hnya satu ja: beli lah new moon! ngeh3!

ChePah said...

syerah ngokngek la weh! haha. tamau blanja aku? =)

rohanimohamednoor said...

oh..sgt la teharu..nmpknya kita saling menyapot..aku sgt tingin nak sapot blog syerah..syerah..start la tules..sementara free ni..

ChePah said...

haa betoi..i wish intan oso shud hv a blog.dia kan manyak jugak mau cerita criti..syerah cepat!

pah syerah said...

yeah betoi2 intan shud have a blog! aku? dak kotttt! ngehee =P

ChePah said...

buat la weh ish ish

rohanimohamednoor said...

ya btoi2..ella juga..dia kuat bejalan..zi..kna wat resolusi baru ni..aku lantik ang pengerusi aka ajk pemaksa

ChePah said...

hoh aku?