Thursday, June 11, 2009

#68 :: Belanga Berapi ::



ini cerita benar sebenar benarnya tiada yg tipu atau ditokok kokok tambah menambah hanya utk menagih populariti.ia bukan seperti si hitam baja sakti mahupun ultraman yg hebat menepis segala fire fire debush dr si raksasa jahat yg menghancurkan bangunan dan juga bukan lah bola bola api achik dan nana.ini adalah BELANGA BERAPI hasil kerja tgn CHEPAH HAZY yg begitu ralit mendengar panggilan hangit yg dipaparkan secara terus menerus dr stesen radio no 1 mesia HotFM lebih hangat drp biasa yg sungguh menghangatkan dapur VILLA2000.yer hari ini dalam sejarah chepah hazy telah melakukan satu menda yg sungguh ajaib lg hebat ditambah dgn kekuatan sedia ada.api sepanjang lengan tangan chepah hazy begitu garang mmbuatkan chepah hazy kaget lalu dgn segera mencurah air ke daun keladi oh maap ke belanga yg sudah panas+berapi.lg dicurah api makin mmbesar lalu dgn pantas sepantas kilat mengetuk pintu bilik TUAN KECIK SYED HAZIQ yg masih enak beradu.setelah tiba di dapur api sudah hilang dr pandangan mata.di hati chepah hazy sgt brsyukur.

NASEB BAEK VILLA2000 TAK TEBAKAQ OIII!!
NASEB BAEK MENDALAH TAREK ASAP WENGWENG ATAS DAPOQ TU TAK MELETOP OIII!!
NASEB BAEK AKU SEMPAT KALEH TGK DH BERAPI OII!I!!

kalau tebakaq mampoih la aku!
dan selepas kejadian aku bersama adik adik ku tidak tahan menahan gelak diatas perilaku aku yg begitu kalot!
haa laa tak kalot apanya api besaq oii..
belanga aku hitam.sian dia.takpa la dah bkilat dh.penat gosok tkt cik puan che pah enon marah!hikhik =]

8 comments:

semestahitam said...

jenuh gak....

ayah penah gak nak tebakaq rumah 7e tuh try tanya zarep!

wakakaka

ChePah said...

zarep pasaipa?hampa dua punya keja kaa?

rohanimohamednoor said...
This comment has been removed by the author.
semestahitam said...

dlu time spm kot..nak masak pa tatau...tup2 tkeluaq api besaq kat dapoq...mampoih tekejut takot pa...
nak p study tapi p bakaq ghumah!

jenuh!

ChePah said...

hahaha..tu la jenuh gila takut smua ada..td boh ayaq api lg besaq gila ketaqq!

Zarpeno said...

dah kita bakaq paper dalam ghumah!!

ChePah said...

hampa bakaq paper tak syiok ah..aku bakaq blanga besi tuh! berapi weh hebat anak syed badri pah enon neh hahahaha...

adLedash a.k.a adLedaNne said...

tula...org tua2 ckp jgn dok nanyi dalam dapoq, nak pi nanyi gak..ngamok da belanga tu....x pasai2~ huuu!