Monday, May 18, 2009

#41 :: Tersurat & Tersirat ::

Entri ni agak menarek perhatian aku..n hari ni aku sgt free so manyak plak post aku kan..haha..

Tips utk para laki laka, andaikata pompuan cakap cmnih, so harap anda para laki laka kena paham-paham la apa yang para gadis maksudkan ye.

Perempuan ni penuh dengan ayat yang tersurat dan tersirat. Ye lah, nama pun perempuan kan… ;))

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nakmasak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

8 comments:

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

kalau saye kate saye suke awk,bagaimana pula?

shnurhazirah said...

tak buleh sbb laki tak reti tersirat2 nih..so kalo kata lagu tu kira wut kind of song gk laa...*hikhik*

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

song?maknenye lagu ke?saye suke lagu hattan..di sana menanti, d sini menunggu.awk kasi laa no phone awk.nnt saye bole nyanyikan.nak x?

shnurhazirah said...

adakah anda pasti itu adalah lagu hattan???

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

yg saye pasti, ni bukan lagu pasha ungu laa..
penyanyi sebenar saye kurang pasti sbnarnye..
bole xkasi no hp awk kat saye ni?

shnurhazirah said...

knape nama awk unik? awk org mane?

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

name saye unik?
saye org segamat.
mak saye org sweden,bapak saye batu pahat.
tu yg nama mcm org luar negara sket.
ramai gak dah yg tegur.
awk org yg ke 3 laa..
yg tegur semua pempuan.
maybe diowang suke tgk muke saye kot.
muke saye mcm jehan miskin..
hensem kan?

shnurhazirah said...

oh heh oh huhu..
sy rs jehan miskin tak ensem sbb die miskin..
kalo jehan kaya mst ensem sbb manyak duit..
pompuan skrg ni pndg harta je kan..
awk manyak duit?