Wednesday, December 15, 2010

Penghujung Selatan Tanah Besar Benua Asia

Selamat sejahtera murid-murid. Kelas Geografi kita harini kita akan belajar pasal Benua Asia ye. Malaysia adalah terletak di benua apa murid-murid? Siapa pandai angkat kening dan jawab. :)

Saya cikgu saya! Benua Asia! 

Pandaiiiiii ! ;)

Peta Benua Asia
Tengok peta Benua Asia tu. Tahu tak dimana letaknya penghujung tanah besar asia? Tanah besar Asia tu maksudnya yang diatas tu, abaikan yang kepulauan Indonesia, Sabah, Sarawak, Singapore. Makanya, penghujung Tanah Besar Asia adalah terletak di negeri Johor. 

Wahh panjang lebar cikgu Geografi ni cerita. Sebenarnya nak cakap yang aku dah samapi ke Punghujung Selatan Tanah Besar Asia! Yahhuuu! Tak percaya? Silalah percaya.

Kami disini!
Nama tempat tersebut adalah Tanjung Piai. Lebih tepat lagi dikenali sebagai Taman Negara Tanjung Piai, Johor. 2 jam perjalanan dari UTM Skudai. Apa yang best dekat sana?

Banyak beruk! Bau busuk-busuk air paya. Eh, best ke? Mesti lah best! Mana lagi boleh dapat feel macam tu kalau bukan di Taman Negara. Asyik pergi mall je, bosan lah jugak kan.
Nahhh, buktinyaa ;)
Tahniah!! Anda Sekarang Berada Di Penghujung Selatan Tanah Besar Asia.
Congratulations! You Are Now Standing At The Southern Most Tip Of Mainland Asia.
Posing dengan payung Maybank. Tak tahannn! Hahaha

Dipersimpangan. Selat Melaka? Selat Johor?

Sedih lah tadak gambar bersama. Tapi takpe, dimana aku posing, disitu dia posing jugak. Dah lah suka tiru aku. Aish. Haha.

Model Payung Maybank
Siapa lagi nak promote Maybank kalau bukan anak pekerja Maybank? Sia-sia dapat scholar Maybank tapi tak promote. So fineeee, aku promote Maybank ni. Maybank gagah sebab ada RIMAU tolong jaga. So kalau nak duit anda selamat? Menabunglah di Maybank dan buatlah loan di Maybank. Anda-anda di sekitar Alor Setar kalau nak buat loan, pergilah ke Maybank Simpang Kuala dan bertemu dengan Tuan Syed. Kihkihkih ;)

Diakhiri dengan gambar seketoi muka tuan tanah demam lepas penat berjalan. Aish. Potong stim tengah happy happy. Tak boleh nak pow makanan sedap-sedap mahai-mahai. Spoillll !


Baibai Loves

3 comments:

ain matilda said...

bile mase lak korg pegi ni makcik pakcik??

AreDa said...

tahniah yer...sbb dh smpai sana..ehhe

♥e'in♥ said...

wah2.. jln2 ye.. huhu..