Wednesday, June 30, 2010

Gigih Sungguh !

Nampak lain kan?

Bukan aku, tapi blog aku ni lah, siap ada border gitu. Background untuk post title, sidebar title sama mcm background untuk keseluruhan blog. Gigih buat selama dua hari suntuk tersengguk-sengguk. Tak makan tak mandi mengadap mendalah HTML sajalah. *super-hiperbola*

 Punya gigih sampai gini jadinyaaa.

Header nak buat jadi transparent tak jadi-jadi-jadi lagi. Maybe sebab pakai layout draft blogger jenis post background dan header background sekali harung agaknya.

Semua tutorial yang aku ikut dan baca adalah sama sekali tidak menggunakan draft.blogger. Semuanya menggunkan Old template as basic dan tambah-tambah apa yang patut.

Sebabkan langsung tiada siapa pun buat tutorial berkaitan draft.blogger, makanya aku godek sendiri HTML ni semua. Baca satu persatu setiap baris setiap ayat HTML Code tu.

Anyway thanx to Amar Amirah dan Huda Luna sebab tutorial diorang sangat banyak membantu walaupun tutorial mereka menggunakan template minima ( old template ).

Aku berjaya jugak buat apa yang aku nak. Memisahkan widget/sidebar serta membuat border pada entry dan sidebar.Heeheeee :D

*ada orang suruh buat tutorial pasal ni. tengah pikir macam mana nak explain. hoho T_T

6 comments:

hudhud said...

laaa kenapa tak tukar jadi old template? hehe

Hazirah Barakbah said...

hudhud

haha kan? saje je sbnrnye nak try tgk bole ke tak edit tanpa guna old template :)

@ku d! sin!e said...

hehehe..
ok lah nie..

Hazirah Barakbah said...

aku di sinie

hahaha nampak serabotttt

Fay Nana (Cik Fana) said...

wow. cun lah. :D

fiq said...

i like!! sat g ajaq aku lak.