Thursday, May 27, 2010

Dulu Cita-Cita Nak Jadi Model Tapi Aku Sedar Siapalah Aku Ini

Yerla, rupa takde, posing buruk. Ada hati nak jadi model? Pastu teringin nak jadi pramugari. Alasan sebab nanti dapat kenal pilot yang kacak, tegap, gagah dan romantis. Mana lah tahu kan untung-untung dapat berpacaran dengan pilot. Boleh dapat diskaun tiket g makan angin.

Okay itu semua hanyalah angan-angan. Tak salah kita impikan sesuatu yang menggembirakan hati walaupun kita tak dapat penuhinya.Yang pasti, ganjaran yang tepat untuk kita akan datang suatu masa nanti seperti yang telah Allah tetapkan kan :)
Ohh, ini rupa baru Bandaraya Alor Setar. Dah laa sekarang cuaca amat panas, habis pokok-pokok kat tengah divider ni dipotong. Bila dah potong semuanya, nampak cantik plak view bandaraya ni. Terang benderang jadinya.
Nah, nampak poster terpampang besar tu? Ni jer matlamat aku post gambar-gambar ni. Baru snap petang tadi.

Itu adalah aku mem-promosi-kan produk kecantikan Azie Spa. Ok aku tau korang takkan percaya, tapi ni betul-betul bukan aku lahh! haha.

Nama model tu adalah Sharifah Nor Aziah Barakbah. Dulu, one of my bro's fren text him and asked him-

"Kak ang jadi model ka weh? Besaq sungguh muka dia ada kat roundabout pacific tuh"

So my bro pun macam terkedu sebentar, bila pulak kakak aku jadi model ni? Dengan sepantas kilat dia keluar menuju ke bulatan tersebut untuk tengok balik siapakah gerangan gadis disitu, memang SAH-SAH lah bukan kakak die kan.

Terperasan kejap lah, jap jer, bajet konon wow! aku model di tengah-tengah bandaraya! HAHAHA. Sebabkan nama lebih kurang, aku terkena tempias kepopularan iklan itu.

Tu jer nk cite. ok bai. Selamat Hari Wesak. Makan ketupat lemang ingatlah orang disini okeh. :)

12 comments:

Hafiz Ismi said...

Hari Wesak makan ketupat? hehe~

Hazirah al-Barakbah said...

Hafiz Ismi ;

rendang juga :)

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

bukan sedara mara hang ke che pah? nama dh lebih kurang je tu.

Hazirah al-Barakbah said...

fiq ;

sedara lah tu hahaha

rohanimohamednoor said...

aku saspek sedara ang ja.. sbb muka ang mmg aku scan smpn dlm drive d hotak aku..tp ada iras 2 la gak..

Hazirah al-Barakbah said...

roni ;

hahaha sedara yg aku tak kenai tp umi aku knai lah.

Roronoa Zoro said...

woo.. sedara rupanya.. haha..

silalah makan ketupat rendang.. jemput2.. hehe

eyra said...

akq nk jdi model ea?dulukan syer pun tringin nk jdi mdel tapi,abah ngan abg tak bagi..t sexy..dose n t model2 laen tak dapat cari makan...huhuhu

Hazirah al-Barakbah said...

Roronoa Zoro ;

hahahaha raya mana zoro?

Hazirah al-Barakbah said...

eyra ;

hehe. angan2 budak perempuan kan.s emua lebih kurang je. :)

ZaiAzm said...

kalo laki pilot bkn discount dh ms obor2..blh dpt free wokeyy..hehee, kalo laki engineer sah2 kena byr tiket harga penuh..hehee

Hazirah al-Barakbah said...

ZaiAzm ;

laki engineer dapat ape eh? haha