Tuesday, May 25, 2010

The Carnival Sungai Petani

Assalamualaikum. Salam Sejahtera. Salam 1 Malaysia.

Hati gembira bila ada kawan-kawan hiburkan hati kita kan. Terutamanya kawan-kawan yang betul-betul memahami perangai sesama sendiri. Kau nak kutuk aku kaa, kau nak puji aku kaa, aku terima dengan rela hati. Aku suka macam itu. I mean yang kita benar-benar rapat, yang tahu setiap apa kesukaan kita. Tapi kalau yang tak berapa rapat, tapi hampir semua perihal tentang diri kita dia nak tahu, kutuk-kutuk tanpa tahu keadaan yang sebenarnya, aku akan berang :)

Ehh apa pasal lah aku suka sangat bebel panjang-panjang? Kuat meroyan aku ni.

Minggu lepas, ehh 2 minggu lepas, plan yang aku aturkan menjadi jugak. Memang aku je yang selalu jadi organizer untuk program jalan-jalan bersama Hot Girls. Disamping itu juga aku adalah pemegang uwang-uwang. Haih, mentang-mentang lah aku anak bankers, apa-apa pun akuuuuuu jugak. Nasib baik semua plan aku agak menjadi. Dulu masa pergi Langkawi, aku jugak yang setelkan semuanya. Bagus kan anak Tuan Haji Syed ngan Puan Hajjah Sharifah ni? haha. *muntah darah*
Tujuan entry ni tak sampai-sampai lagi, asyik melencong jaa cerita aku ni. Kalau kena buat esei, memang cikgu bagi 0! haha. Okay sebenarnya kami pergi The Carnival, Sungai Petani, Kedah. Waterpark ni takdelah besar macam Sunway Lagoon ke, Lost World of Tambun ke, Bukit Merah Laketown ke, The Carnival ni kecik jer pun. Sebab dekat, so kira ok lah kan nak berseronok pun.
Dok naik tangga ni buat berat aku turun 5kg untuk hari tu sahaja. Aku tipu jaa pun. Mana boleh dengan hanya naik tangga boleh turun sampai 5kg. Itu gila namanya.
Slides ni adalah sangat best. Sangat mendebarkan. Dilepaskan pastu rasa macam nak terlepas dari pelampung. Naik tangga tinggi-tinggi tadi tu sebab nak terjun mendalah ni lahh. Mula-mula pakat takut je nak naik sorang-sorang. Bila aku lead, turun sorang-sorang, baru yang lain ikut serta. Tengok, nanti mesti diorang cakap aku yang mengajar menda-menda tak elok. cisdel betol.
Pastilah aku pergi dengan gadis-gadis ini. Ohh ya, aku paling tak reti nak posing. memang sudah terbukti. Kan? Takpe, kutuk lah, aku tak kesahhhhh :|


p/s : punya lah seronok jalan-gelak-kutuk-maki semua, last-last kena saman dengan abang trafik. apolahhhh nasib ku :(

13 comments:

Kancilbiru said...

berapa harga masuk ni? nama ja org sg petani tp tak penah p...hehe

kenwooi said...

now there also got theme park.. cool =)

Roronoa Zoro said...

awk yg baju biru tue kan? hehe

Hazirah al-Barakbah said...

Kancilbiru ;

wikend 25, kalo wikdays 18 kot. syok sbb tak ramai org. so rasa mcm tempat ini anaa yang punya :)

Hazirah al-Barakbah said...

kenwooi :

yea. so people near to it can go there lah. no need to go other places. can cut cost for travelin.

Hazirah al-Barakbah said...

Roronoa Zoro ;

ehh yaka? btoi laa kot :)

i n n z c h u b b y said...

hazy...

the carnival ni baru bukak ke?

fiq.k.b.e.6.2.0.7 said...

owh kena saman kt cni ka... aritu aku dgr hg ckp slow2 kt fon psl saman. hahaha.. pdn muka. tu la drive laju sgt. =P

Hazirah al-Barakbah said...

inn ;

dah lama dah pun. 5tahun rasanya.

Hazirah al-Barakbah said...

fiq ;

bkn sbb drive laju. sbb salah parking. lalalala :)
tak bayaq pun lg ni. tadak masa nk p balai.

[z@ck] said...

polis trafik SP mmg aktif keluarkan saman..hahaha

Hazirah al-Barakbah said...

zack ;

yakaa? hampeh weh sakit sungguh hatiku. jumaat pun kalut nk saman2. p rehat dok umah laa jaga anak bini hoho

Rara said...

lama dah xpi mdi kat theme park mcm ni..hehe :)