Sunday, May 30, 2010

Baru Kenduri Kesyukuran, Kenduri Kahwin Nanti Sah-sah Lagi Meriah.

Jumaat yang penuh gembira riang ria. Umpama sambutan Aidilfitri. Padahal yang diraikan adalah kenduri doa selamat. Yes, family aku adalah satu family yang sangat besar. Kalau Alhady, Idid, sepupu-sepapat aku lah tu. Barakbah, kurang rapat. Jangan ditanya, pasti aku tak dapat nak jawab. Kalau Alhady or Idid, confirm lulus gred A+++.

Kenduri berlangsung di rumah tok sedara aku, merangkap mak sedara umi aku lah. Kenduri doa selamat untuk anak-anak beliau sebab berjaya dalam hidup. Alhamdulillah.
Yang ditengah adalah moyang aku, ibunda kepada nenek aku yang juga merangkap nenda bagi umi aku. Her age now is 98 years old i guess. Masih kuat, masih sihat. Tapi tok nenda tak suka orang pegang-pegang dia, nanti dia geli. Hehe comel kan!
Masa orang laki tengah baca Yassin, kami lepak lah kat hall belakang, sibuk snap sana sini. Umi dipaksa join jugak. Patutnya kena tolong kat dapur, tapi makcik-makcik, nenek-nenek semua dah ramai kan, so anak dara duduk senang-lenang jelaaa. Opss haha kantoi pemalas kau nyahh.

Okay okay! Ehem-ehem, jangan terkejut okay kalian semua kalau tengok gambar bawah ni. Sedia semua? Kira sampai T.I.G.A baru scroll ke bawah yer? SATU. DUA. TIGAAAA!
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Nahhh, anak tuan rumah, Si pelakon Lagenda Budak Setan, Farid Kamil. Yer betul die, aku tak tipu. He is my umi's cousin, which means he is my uncle. Tak boleh nak letak gambar dengan dia banyak-banyak, mencapub namanya nanti. Plus perlulah menjaga kefofularan pakcik sendiri kan.
Tengah syok-syok duduk dalam rumah, tiba-tiba budak-budak jerit KUDAAAA KUDAAA NAK NAIK KUDAAA! Nahh, apa kes tiba-tiba ada kuda nih. Keluar lah cepat-cepat tengok betol kau ada kuda kat depan rumah. Macam mana aku nak naik dol? pakai baju kurung nih? Haih rugi. Dah laaaa freeee kot! Kalau g mana-mana mesti kena bayar paling murah pun RM5. Aish. Ruginyaaaa lah. *besaq-besaq pun hegeh nak naek kuda meroyan sungguh aku ni*

Duduk sana dari pagi sampai petang sumpah aku rasa berlemoihhhh yang teramat sangat. Paham-paham lah kan cuaca macam mana sekarang ni, peluh macam tengah dok mandi shower tu babe. Mencurah-curahhhhh!

Okay lah, cukup disini sahaja. Nanti jangan lupa pergi tengok Lagenda Budak Setan hokeyyy. Ada Lisa Surihani, pasti layan punyaa...

P/S : Ingatkan Lisa Surihani datang jugak, tapi tiada. Takpa, tunggu Farid Kamil kahwin nanti dia pasti datang. ♥

14 comments:

cik yana said...

omg!! hehe..farid kamil..!

nabil_potter said...

nak minta sain cmna?

ar-jie With loVe said...

wahh......mtak sain...mtk sain....(sila sain kat bahu yer....opsss..bukan muhrim..)hikhikhi....

I n n z said...

omg !
farid kamli derr ;)

Liyanaa. said...

dia dah hensemm :P

cik nur said...

hahahaha..
pernah jumpa dia secara live..
putih melepak kot..

[z@ck] said...

hang rapat ka tak ngn uncle farid hang ni?

Hazirah al-Barakbah said...

cik yana ; :)

nabil_potter ; sain hazirah barakbah takmau kaa?

ar-jie With loVe ; sain aku dah lah? okay? hehe

Hazirah al-Barakbah said...

I n n z ; yes der. he is :)

Liyanaa. ; hensem? serabai jer lah pakcek nih.

cik nur ; sgt putih. putera lilin gitu :)

[z@ck] ; family kami smua rapat3 walau 3 4 pupu pun :)

[z@ck] said...

nak no tepon farid kamil.
hahahaha

Hazirah al-Barakbah said...

[z@ck] ;

012-4**0*** nah amek3. haha.

wanieybintang said...

u rapat dgn farek kamey ini??
wahhh. i sungguh jeles.
dia baik tak?
dia cakap lemah lembut tak??
u slalu borak dgn dia??
dia dok kat a.setar kan?
dekat ja dgn kulim.
ok. i better stop here, or u'll get annoyed.
hehe.

Hazirah al-Barakbah said...

wanieybintang ;

dia baik. sgt baik. byk ckp. mulut kecoh2. nmpk mcm tinggi tapi takde lah tinggi sangat. tak kurus tak gemuk. jerawat dh makin kurang tapi serabai tu tak ubah2 lagi lah. lemah lembut, manja dgn his mama. a great brother i think. haha. ok enuf said.

wpeminat fanatik farid kamil yer?? :)

wanieybintang said...

yeke die banyak cakap?
ingat cam pendiam je.
hehe
walaupun serabai takpa, i tetap sukaa.
hik3. tapi masa rambut dia pjg dulu, i tak bpa nak bkenan lah.
rambut pendek smart !

ha tengok, gaya komen pun dah mcm fanatikus FK kan?
ngeh3.

thanks
bagi info pasai FK.
mlm ni harap mmpi dia.
lalala~