Friday, April 30, 2010

Bila Waled & Umi Layan Facebook

Kalau dulu, Waled online tengok email, bukak M2u nak bayar bil. Tapi sekarang, dah makin ligat main facebook. kalau tak on PC, main tru hp jer. Tiap hari babe! Siapp dah pandai join group bagai, komen2 gambar, like gambar kawan2 die. pehh. makin hebat. baru tadi ada pop-out chat facebook from his friend, jerit panggil aku dengan semangatnya.

"kakak, mai sat"
"awat led? akak dok basuh pinggan ni" aku kat dapur masa tu, tolong umi masak.
"sat ja, lekaih laaaaa"
"haaa ok ok" *pak pung pakk* bunyik larian aku :)
"ni macam mana nk buat ni?"
"ohh ni waled tulis jaa kat sini"
"pahtu nk tekan ni ka?" dok igt nk kena klik yg icon dlm bulatan tu agaknye kott
"ehh dak aih, waled dah tulis2, waled tekan jaa enter"
"ohh ok2 :D"

Pasni boleh laa kot nk chat2 ngan waled plak. haha. Makin maju dah aih waled aku ni. ohh ohh Umi pun dah pandai main facebook okay! semalam tengah ajar Umi pakai shawl, sempat lagu dia dok ngadap laptop aku, pandai search nama dah! search nama adik laki aku, lepas dah habes kaji, search nama adik kecik pulak. kehkehkeh. habes lah. pasni Waled tolong buat FB kat umi lah pulak.

Penah masa kat Skudai, selalunya dalam pukul 1030-1045pm umi akan call. tapi 1day ni, pukul1130 baru call. Alasannye tahu ape? dok ralit tengok Facebook. tgk2 jam laaa dah pukul 1130! Terkekek3 lah aku gelak dengar alasan umi camtu. lawak okeh!

Certain album kat FB terpaksa di BLOCK untuk certain2 people. Most of them are my family lah kan, takkan nak tunjuk gambar2 ngan bakal suami (oppsss) kat diorang kan. kat wall pun ada jugak di block untuk certain2 people :)

10 comments:

Sir Marcello said...

sekarang nie..dah ramai sangat parent berminat nak mengadap lappy or desktop..xpelah..boleh isi masa lapang~

rohanimohamednoor said...

cute lah waled ang weh

annadzirah said...

wow.
mak aku pn join.
tp xon9.
d:

Hazirah al-Barakbah said...

Sir Marcello ;

tu laa pasal. anak2 pun dok jauh2, pergi belajar, mak bapak leh jugak laa tgk gambar2 anak kan :)

Hazirah al-Barakbah said...

roni ;

hensem plak tu. haha.

Hazirah al-Barakbah said...

annadzirah ;

kalau dh selalu dok bukak, lama2 jd sronok mcm kita jugak laa

rohanimohamednoor said...

hahaha..waled ang bc blog ang?

Hazirah al-Barakbah said...

roni ;

bukan stakat waled, umi pakcik macik smua baca aihh. haha

AreDa said...

hahhaha...baru tau nk block pic...hahaha

PiDoT_OtAi said...

haha.. gila canggih mak pak zaman cyber ni.. hehe.. cayalah..