Thursday, November 19, 2009

Urat Dawai Tulang Besi

suatu masa dulu, iaitu pada tahun 2003 semasa i form 4, i penah jatuh menimpa tangga.
agak trgolek2 la jugak habes baju sekolah jadik kaler kuning sbb terkena karat pemegang tangga tu.
tp i bkn jatuh sorg2, i ngan kawan i. cane leh jatuh? sbb nak larik cepat3 g cafe masa rehat so that takyah nk beratur panjang2 masa beli makanan :) tp syukur lah tadak yg patah or terseliuh kan.

yess i mmg sgt kasar la dulu. sbb tu kwn2 gelarkan i ni 'Hazy URAT DAWAI TULANG BESI' :)
i tak kesah panggilan mcm tu sbb i akan nmpk sgt lah rock okeh dgn panggilan camtuh haha.

selepas kejadian tu, i dh tak penah dh jatuh2 tangga lagik.mmg i akan berjaga2 bila kat tangga.bahaya weh tangga tuhhh!! mcm2 boleh jadik kan..

sampai la last monday! i jatuh menimpa tangga jua akhirnya.
kejadian dekat umah kak ija yg aku tumpang masa di shah alam itu hari.
kejadian tu disebabkan i asek baca msg kat hp, sebelah lg tangan pegang beg laptop.
anak tangga tu sgt kecik lah sampai i ter-miss 1 step maka dengan itu kaki i ter-peleottt! opocottt!

seb baek i bersama2 kekasih turun tangga tu, kalo i sorg2? mmg i meraung la kat tangga tu :(
tp kan i igt die nk dukung i, tak pun pimpin i ke, tp tak!! ceayy konon nk buat macham dlm drama la kan.
si kekasih jatuh,si teruna tlg dukung kan.haha berangan lebeyyy la kauu!! :)


so i nk nasihatkan uolls, masa turun tangga kan, masa jalan ker kan, toksah la nengok2 tilik2 henpon.now i dh menyesal bangat..ceyy jap jer nyesal cnfirm! nnt mst buat lagik agagaga. :)

lg nasihat i, kalau dh terseliuh gini, cepat2 sapu minyak panas, kalo tadak, g bli ais, tuam ais kat tmpt bengkak tu, jgn bg kena angin sbb nnt bengkak tu dimasuki angin kus2 lg saket jadinya..yg paling penting JANGAN URUT!!!! *ni semua pesanan i dpt dr kekasih hati.dh gaya mcm doktor pun ada.hehs*

ps. yayangg, u kejam ahh tak pimpin i pun masa i jatuh :(

11 comments:

kenwooi said...

get well feet =)

kenwooi.com

ChePah said...

kenwooi : thnx so much..:)

Fatt Chin Choy said...

berbalas sms dengan bf ler tu
keke

Noorlaila Mohamed Nor said...

cepat2 baik yea!

khairul onggon said...

wah dua kali jatuh tangga ekekekeke.. sib baik la mmg betoi urat besi dawai ekekekeke.. sabor je la..

ChePah said...

ah fatt : tak..bf ade jer jln kat sblh..msg BFF..huhu nyesal beb nyesalll! :(

ChePah said...

laila : hope so..tp skrg pun dh ok sket dh..jln pun dh tak henjut2 :)

ChePah said...

khairul : haha gagah perkasa beb :) tu la pasal..sabo ajolah.. :)

[z@ck] said...

adess..
ni mesti kes msg ngn alien la ni..
hehehe..
dah balik kedah da ke?

ChePah said...

zack : dak weh alien ada kat sblh..dok msg member masa tu..

dh kat aloq staq pun ni hehe

ChePah said...

zack : dak weh alien ada kat sblh..dok msg member masa tu..

dh kat aloq staq pun ni hehe