Wednesday, November 25, 2009

Gedik Langkawi 1

hello :)
yes.kami ke langkawi. first tym vacation dgn my lalinks nih smua.
dah 22 tahun kan, so parents pun macham dh bg p jln snirik2 :)
haha nmpk nau smua excited tadak dah!



di jeti kuala kedah.sebuk gk nak bgmbar.itu kebiasaan lah bagi gadis2 vogue+hot ni kan :)
dr jeti kuala kedah-langkawi makan masa 1jam 30min jugak la.harga tiket RM23 utk adult yer.
kalo dr kuala perlis-langkawi jap jer, 45minit kot.
tiket kami jam1030am. tu pun dpt awal sbb waled dh ckp kat kawan die soh reserved tiket hehe. i love u lah waled. tak gadoh nk tgu lama2 kat jeti tu :)



dlm feri pun mestilah bergaya yer. elakkan pening so perlulah bergambar2 dahulu



semua telan ubat mabok. aku jer kot tak makan. ok jer tak mabok pun bile sampai langkawi hehe. saje ngade lebih nk mkn3 plak. ombak tak kuat takdenye mlambung2 feri tu. nmpk sgt sibuk si penganjur program tu, berckp ngan abg bob travel agency itu :) dpt murah oh untung kawtim ngan org yg kita dh kenai hehe. so buatlah baik pada org2 yg berkepentingan :)
        
dh sampai di jeti kuah. lepak jap tunggu abang travel tu sampai



dlm kereta toyota avanza. ondway nk mkn. baru sampai tempat org kan so mana nk tau tmpt mana sedap nk mentekedaghah. so nmpk ja kedai yg ramei org terus stop. kedai nasik ayam pekan kuah. ramai org tapi TAK SEDAP wekwekwek :p tak paham awat ramai org kat situ.



ini di dpn chalet. kami stay dekat Malibest Resort, Pantai Cenang. tempat sgt cantek. i suggest u guys yg nk g langkawi, stay lah kat Malibest! chalet ngadap pantai waa cakap sama lu! :)
so after check in smua, we ols kua g jln2 jap kat deretan kedai tepi2 jalan tu. tapi jap jer ahh. smua dh tergedik3 nk mandi pantai. so ayoohhh! :)



first tym naek banana boat! gilak lah mencabar sungguh! sorg bayar RM10, padahal harga asal RM25 sorg. kami tawar3 sembang3 sket ngan abang2 beach boy tu, dpt la sorg RM10 utk 25min! padahal RM25 tu utk 15min sajorkkk hehe. so silalah blajar tawar menawar yer. Manyak untung nnt :)


ade cerita kelakar masa banana boat nih. abang tu jatuhkan kami 3 kali tau kat tgh2 laut tuh. so 1st tym mmg tak bajet lsg la kan nk jatuh sampai camtuh skali. smua panik tadak dah! muka sekoq2 cuak gilaa vavi lah.
so 2nd tym jatuh, ok jap aku glak dolu hahahahaha :D rohani belum apa3 lagik dengan secara tiba3nya dia terjun dulu!! OMG sayang oii! after 3seconds dia jatuh kami pulak la yg jatuh. can't u imagine dia sorg2 ja terapung jauh dr kami ber-6! oh damn mmg kalo kena kat i sungguh3 i cuak gilaa! after dh naek2 smua mmg tak larat ahh nk gelak. gilaa sungguh.. so the 3rd tym di jatuhkan, smua dh rilek. kena berenang snirik g ke tepi pantai. i tak reti berenang okeh tapi i boleh la goyang3 kaki last2 sampai la ke tepian.
yang tak sampai3 ke tepi pantai adalah sharina, fariza n rohani! haha makin ke tengah adelahh.


kalo nk cerita hal banana boat ni i rasa takkan habes! ok for now. esok3 i sambung cerita :)

13 comments:

[z@ck] said...

ahahaha...lawak ok kawan ang tu..

ChePah said...

zack ; mmg fobia smua org bila tgk dia sorg2 kat tmpt len hahahaha

rohanimohamednoor said...

2kali kot kt tmpt len..so sapa nk nek banana boat..kot glabah cam i..elok la dok tgh..
yg 2nd tym tu i "tejun" awai coz tanampak org belakang..poor me..tp mmg lwk la

kenwooi said...

oh langkawi!
i wanna go there once again! =D

kenwooi.com

ChePah said...

rohani yg terjun banana boat :

bongok! kot yaa pun jgn ah p tejun! tunggu ah org tu yg jatuhkan..gilaa cuak sgt pasaipa? kan dh jd 1 crita lawokk kahkahkah3...

ChePah said...

kenwooi : langkawi very nice place to go rite? hehe...

khairul onggon said...

aaaa.. bestnye kuar ramai2 kan? geng mata belalang lawa2.. ekekeke.. sape bawak kamera? dah upload lam flickr?

ChePah said...

khairul : haha mata belalang :) mmbr bawak camera..flickr ngak ade seyh..hehe

syarifah said...

amboii khojaq ampa x roger pon ciss

ChePah said...

syerah : cukup korum dh..ni pun terlebih sorg :)

syarifah said...

nak itot!

ChePah said...

syerah : dh slamat p slamat blk dh pun :)

syarifah said...

kejam siot ampa..jelosss + sedeyh aku uhuk3! whoh!