Tuesday, August 18, 2009

#150 Akak Gempal.Meh La Try...

yer aku tau minum jus mate 5 ni boleh kurus sekiranya btol2 mngamalkan apa yg disuruh.
tgk tuu siap ada TERHANGAT DI PASARAN lg.
kiranya btol2 hangat la kot noo?

aku takkan la nk guna poduk2 camnih.
bdn dh hampir2 mcm papan lapis.
kalo guna ni aku taktau la bdn jd guanooo!

aku sbnrnye tak bape gemar ngan promoter jus mate 5 kat pesta konvo UTM tu.
kat tmpt laen aku taktau la cane diorg pomote.
kalau ye pun nk lariskan produk tu..
takyah la sampai nk kutuk bentuk fizikal org.
pastu nk banding2 kan lg ngan org laen.
tak ke kecik hati org yg dgr tuu.
kalo ko kaya sgt ko belikan lah utk org tuh.
lg baek dr ko dok mngutuk bdn org.
nnt ntah2 bini ko lg gemok gedempol baru ko tau kan.

haa kesian sama kwn aku sorg tuh.
twus tadak mood nk mkn.
tp atas pujukan rayu aku yg hebat dlm pujuk memujuk ni.
mkn jugak laa dia..hehee

1 lg aku tak berapa nk berkenan ngan promoter celcom broadband student pack ke ape menda nth.
ko nk paksa2 aku pakai student pack ape kes?
aku pakai korporat punya pun ko nk banding2.
hey duit aku sukati aku laa aku nk pakai mana plan pun kan.

seb baek si rumate tarek tgn aku laju2 jauh dr poms tuh.
kalo dia tak tarek mmg lg pjg aku gadoh.
aku kan suka gadoh n pertahankan hak aku.huhuuu

ok chiauw!!~

9 comments:

[z@ck] said...

klu aku..
sll kena tahan dengan salesman jual produk muka..
huhuh..
tau la kulit x cntik..
ishik3..
=(

s.y.a.r.q said...

btol2...tak suke promoter celcom.. yg post paid..ntah ler...dyeorg mcm suke pakse2 ah... rase cm nak terajang jek sebijik..

ChePah said...

zack : haisyooo..aku rasa tak ptt la camtu..kita mst ada inisiatif snirik2 nk bli ke tanak ke kan..tak yah la nk dtg paksa2 terjah buat malu org ja..

ChePah said...

syarq : kan kan? kalo boleh la mmg nk sepak terajang smua yg sebuk paksa2..sukati la kan nk yg mane pun..bkn guna duit mak pak diorg..huhu

izhar.izaidin said...

owh..dah pdi jadi business girl skang ni!!mencik2!!saye punye xmo!!

ChePah said...

izhar : aapenii apeniii?? sape plak jd bsness girl?? huhu

Fatt.Nazz said...

promoter celcom mmg melampau..klu yg kt lowyat tu lg la..org tgh lalu lalang die blh plk pegang2 then g hulur2 flyer celcom plan tu secare paksa kt kite..ape daaa...
mmg x ske promoter celcom...tgk mcm maxis..bertenang jek...(mentang2 la kite pki maxis..hehe...)...
jgn mrh ye cekpah...
peace!~~
=)

ChePah said...

fatt : pomoter ni slalunya yg tak bertauliah..lek2 sudah la kan..kita as customer mst la tau nk bli ape2..kalo tak tau baru la tnye kan kan..haha..tak kesah mxs ke clcm ke..mane2 brg pun ok je..yg tak ok nye pomoter tu jee..

Fatt.Nazz said...

btl2 tu...promoter itu yg melebih2...cube la bertenang sket kn..ape daa promoter itu...huhuk...