Friday, June 19, 2009

#76 :: Journey 2 Da Island ::


plan zoom malaysia kami akhirnya menjadi jugak.pelbagai halangan serta rintangan ditempuhi.ahli yg sepatutnya adalah aku sbg driver, ella peng-usha signboard, roro pakar makanan, wani peng-havoc dan jugak min si control ayu.tp wani n min tak dpt folo atas sbb2 yg tak dpt dielakkan.maka aku, roro dan ella sepakat membawa berkat mngajak syerah dan jugak nadia iaitu akak kpd ella utk sama2 join.nadia tak
dpt join jgk atas sbb sebuk ber-photog-pengantin.

ahli ter-hormat zoom penang
chepah hazy,ella ratu vouge,rohani mukherji,chepah syerah.

perjalan dr villa2000 ke pulau mutiara mengambil masa 1jam.
kami bertolak pd jam 10pg.
woh sejam aku bawak!
gilakkkk! tp kt hgway kedah png tadak speed trap kan kannnn????
wehh takot pulak aku.brapa aku speed ntah.

destinasi pertama kami QUEENSBAY MALL
npk pic diatas?
QUEEN CHEPAH HAZY
yeah..=]

nama pun gadis gadis suci tak mungkin kalo sampai mall tak terjah toilet.
yea.elok sampai ja cik ella rquest nk p toilet.woh besiaqqq minah nih!
ok aku bg peluang hampa smua kutuk aku jahat.yaa aku mmg jahat.
kenapa? masa cik ella ngah shushuuu aku dgn ghairahnya snapp dr bwh pintu.
hmp. nmpk apa? luu pikiaq laa snirik.
*tanduk kiri*^(*_*)^*tanduk kanan*
yaa AKU JAHAT + SGT NAKAL.
mmg sejak azali perkenalan kami aku dh di-kategorikan sbg budak nakal.
tp aku tau se-nakal2 aku mereka mereka tetap meng-nyayangi aku.oh oh terharu unggu! isk.

lunch kami hanyalah mcd.no nasi kandaq o wut so ever.
syerah lapaq teketaq ketaq so sian kat dia.
redah janji pwot terisi.
setel mkn apa g nama pun kat mall jln2 cuci mata la.
gambaq ataih hasil jln2 kami.
butik forever21 jd mangsa.
sgala mcm try.sgala mcm cerita.
aku sgt suka butik yg salesgirl tak mai kacau.
so kita as a customer pun rasa ada privacy sket kn.
ni dok ikut bontot ja nyampah aku mmg lg cpt aku chow.
ok back to da story! shades tu santekkkk!
nak sgt tp aku dh niat awai2 p sana aku takmau shopping apa2.
mngapa? sbb aku dh shopping on9 b4 p penang.
tak kesah la.bukan penting pun mendalah shades tu kan.

perjalanan kami seterusnya agak tergendala oleh kerana kereta ku buat hal!
ugh. tym ni pun nk thegeh gedik masalah.
bateri flat! kenapa begitu? relay kipaih tak function.
bayangkan enjin dh katop tp still kipaih dok pusing.
bunyi nala punya kuat kt boot depan tu.
terbang RM280 utk bateri.
ngok punya kereta!

kejadian kereta osak tak menjadi halangan peng-ngembaraan kami sekalian.
destinasi seterusnya adalah bt feringghi.
yaa..bak kata roro, banana boat telah dinaiki dlm bayangan saja.
begitu juga dgn ski.bkn apa.
ayaq laut tak jernih plus ombak sgt besaq mmbuatkan aku terpikir hal tsunami. gerun!
di atas adlh hasil dr beberapa kali cobaan melompat.
yaa..aku sedia2 akan jd plg tgi
sbb aku yg plg tgi.
paham ayat aku? oke timaseh =]

saja nk tunjuk keturunan BARAKBAH =]

ni gambaq agak kurang sopan bg pandangan mata aku.
yaa.aku nk letak yg sodap2 actually.
tp satg kesian hampa2 kebuloq tgk kan.
so aku letak laa yg dh buwok ranap segala bagai nih.
kerang bakaq.all tym favorita bila p pdg kota.
tau dak pdg kota? tau?
pdg kota tmpt mkn yg sodap2 smua ada kat situ.
apa hampa nk?
char kteow udang besaq muka? laksa penang kawkaw? sotong kangkong? pasemboq?
haa..apa lg nak smua ada.
silaa la p penang kalau nk tambah berat..hakhak.

ada 1dialoq besh.saja letak utk gelak tawa.
chepah : weh aku kalo piyot kan,gilak lenguh sblh bdn dr ataih pala smpai ujung kaki.
ella : aku pulak kalo piyot senggugut.
rohani : AKU PIYOT PAKAI PAD!
oke senyap smua terkedu ngan jwpn si rohani. =]]

rules are made to be brokennnn!!
aku tak matikan enjin keta.
kenapa?
sbb kalo off enjin kipaih tak off pun.
aku dh cita kn kat ataih tuh.
ha..so tadak la gambaq gedik dlm feri.

smpai villa2000 jam brapa ntah.
8pm kot.ya ka rohan??lupa aku..
mmg tak byk tmpt kami redah.tp aku rs cukup hepi.
oke 1st tym jalan kuaq dr kedah bsama2 geng sehidup semati kuboq laen2.
sorry pd yg tak diajak.kami hadkan pd org2 tertentu.
silaa jgn kecik hati mkn hati ayam takpa.
to intan,wani n min..
hope len kali kita dpt p sama2 nnt oke.

.sekian.

14 comments:

izhar said...

tinggi kamu lompat eh?

ChePah said...

sbb sy kan tinggi =]

rohanimohamednoor said...

salah2..sy lompat g tinggi..tp saya mendarat dlu..ngeh3

ChePah said...

eh ya ka roro???

pah syerah said...

tuh la hazy lmbat mendarat tuh kan kan hahaha...dialog piyot aku terhenti lpas roro mengeluarkan dialognya..nak p lagikkk!

ChePah said...

yah..syerah tak sempat mngutarakan pndapat berkenaan piyot..so bila piyot ang apa syerah?pakai modesss??
hahaha

rohanimohamednoor said...

modess??tu zaman tok kita la wei..nyaris2 aku kna tuju ngan kulit kerang..

pah syerah said...

modess haha bkurun lama xdengaq istilah tuh!

rohanimohamednoor said...

ada g kah modess d pasaran??wonder bagaimanakah bentuknya..zi..kena cari..leh tag lak..ngeh3!!

ChePah said...

todia hampa..tgk tuh..mcm mana aku tak nakai! hampa sapot habes2an!

nnt aku cr naa syg =]

rohanimohamednoor said...

xsgment ni..10% tau..hehe

ChePah said...

10% jaa??

theWeddingSnapper said...

weh,thanks la promote2 aku dkt blog ni.baguih2.sayang hang.nnt hang kawen jgn lupa cup aku.takut nnt bz smpai lupa kawan.

tp lawak la wey pengembaraan hampa ni.sebaik aku tak ikut!
hahahaha

ChePah said...

aku takkan lupa kawan la weh.haha.suka aku omote ang.ngada tadak dah!

weh aku bygkan kalo ang ikut mst hinggaq.tara kami 4 pun dh kecoh gila!tau keta osak mst ang nangeh2 guling3..hahahahaha