Friday, May 22, 2009

#48 :: Hantaran ::

Ciplak quiz dr facebook..
jgn temuntah plak baca nun di bawah nnt ek..
haha..bangga jap aku rasa ahaa ahakz!
ahaa..incik izhar siapkan RM48,000 yer..
baru boleh kawen kalo dh ade..
hahaha..


RM 48,000-00
ANDA MEMANG SEORANG WANITA YANG HEBAT. semua lelaki angau nak kawen dengan anda. anda mempunyai ciri-ciri yang diidamkan lelaki secara general. bakal suami anda sanggup berbelanja besar untuk kawen dgn anda kerana takut anda terlepas ke tangan orang lain. tetapi anda tidak sombong dan angkuh dengan kelebihan yang ada pada anda.

10 comments:

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

incik izhar maklumkan pada saye,
tggu die amek master bru bole kawen kalo nk 48k,
kuikuikui...
dgree pun die xdaftar lagi..
sanggup ke ekau nunggu?
bek pilih abg omar..
abg omar ade perniagaan batu nisan..
musim raye ramai tempah batu nisan..
byk ajo laa perlanggaran2 berlaku..
sebelum mengundur diri, abg omar nak berpesan,
"berhati2 la ekau dijalan raye,igt lah org yg tersayang"

shnurhazirah said...

oo..abg omar org nogoghi ekh??
dok ekau2 ni haa..hehe..
abg omar ni manyak keje ke?
tibe2 bniaga batu nisan plak..
takpe..sanggup je tgu nih..wuu..
bangga die kalo tau nih kan..
haha..yer..timaseh atas pesanan ituu

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

kenape ade adat meminang?
menurut rakan saye yg brade di kawasan kuala nerang,kedah..adat meminang dikatakan bermula ketika pak cik rahman bersama beberapa org saudara maranye ke rumah pak cik zainal.tujuan mereka ke sana adalah utk mengoratkan anak pcik zainal ni bagi pihak ank lelaki mereka.menurut si pencerita lagi, kejadian ini berlaku sekitar tahun 1200 masihi.time tu rokok xde,so utk borak2 cite pasal plan ngorat tu, pak cik rahman ni keluarkan laa beberapa biji buah pinang utk dimakan bersama2 dgn sirih.die nak ngorat anak org utk anak die kan?so nak xnak,die laa kene entertain tuan rumah...
ok kawan2..cube byangkan kalo pakcik rahman keluarkan rokok tym tu...haaa..maybe akan berlaku laa perubahan istilah "meminang"..mungkin kalo die btol2 kuakan rokok tym tu..istilah ini akan menjadi "merokok"...kuikuikui.jga cik nur hazirah..tak lama lagi rombongan merokok dtg rumah anda

shnurhazirah said...

duh! apo lagi la abg omar ni..
abg omar..sng cite abg omar tokyah kawen la..
so takyah la nk meminang ke merokok ke kan..
kita sbg bangsa melayu ni ikut jela adat2 org tua dh buat ni..
toksah gadoh2 nk pikiaq buat adat baru..
merokok adalah diharamkan skrg ni..
berhentilah merokok..
nntkan nx post berkaitan rokok yeh abg omar..

MOHD OMAR BIN ABDULLAH SUKORDI said...

abg omar cite asal usul adat meminang..
yg ceq marah2 ni pasai pa?

shnurhazirah said...

PMS kot? hehe..

Zarpeno said...

WEI TUNGGU GIGI HANG TINGAI 4 BATANG STENGAH LA HANTARAN BYK TUH.HEHHE

shnurhazirah said...

sampainya ati ang zarep..ptt ang bangga tau aku akan dpt hantaran manyak lagu tuh..haha..

izhar said...

gigi u ade bape batang skng ni?

ChePah said...

gg bape btg? jap kira..
ada 30batang..
haha..4btg setengah dh lepaih dh..dlu masa kecek2..